Rafa propustio tri meč lopte, pa se oprostio od Brizbejna

Rafael Nadal u trećem meču nakon duge pauze poražen od Džordana Tompsona - rival Australijanca u borbi za finale biće Grigor Dimitrov, dok drugi polufinalni par čine Roman Safijulin i Holger Rune

6707 pregleda 6 komentar(a)
Nadal, Foto: Reuters
Nadal, Foto: Reuters

Teniski svijet ga je čekao cijelu godinu, prva dva meča odradio je odlično, ali je onda u četvrtfinalu pokazao da su povreda i dugo odsustvo ostavili traga...

Rafael Nadal nije uspio da se plasira u polufinale ATP turnira u Brizbejnu, iako je u drugom setu imao tri meč lopte - bolji od njega bio je danas fenomenalni domaći teniser Džordan Tompson 5:7, 7:6 (6), 6:3.

Rival u borbi za finale biće mu Grigor Dimitrov, koji je ranije jutros bio bolji od Rinkija Hidžikate.

Drugi polufinalni par čine Roman Safijulin - Holger Rune.

Rafa je nakon izgubljenog brejka u prvom setu uspio da se vrati i slavi sa 7:5, da bi u drugom uradio nešto što je rijetko kada kroz veliku karijeru - najprije je pri rezultatu 5:4 i na servis rivala propstio meč loptu, a potom i u taj-brejku još dvije.

Tompson je prihvatio poklone i vratio se u meč - 7:6 (6).

Bila je to najava kraja Nadala - Tompson je na startu trećeg seta napravio brejk, Nadal se nije predavao, ali s mučio i sa povredom (uzeo i medicinski tajm-aut), pa je bilo izvjesno da će to biti i oproštaj legendarnog tenisera od Brizbejna.

Naredni turnir trebalo bi da mu bude povratak na Australijan open, gdje je i odigrao posljednji meč prije duge pauze.

ATP Brizbejn, četvrtfinale

Safijulin - Arnaldi 7:6, 6:2

Rune - Dakvort 6:2, 7:6

Hidžikata - Dimitrov 1:6, 4:6

Nadal - Tompson 7:5, 6:7 (6), 3:6

Bonus video: