Lako za Sinera, Rus Rubljov "preživio" prvi krug a 16-godišnja Čehinja pokazala nevjerovatan potencijal

Četvrti i peti nosialc Ozi opena, Siner i Rubljov su u drugom krugu, eliminisani Čilić i Samsonova

6513 pregleda 0 komentar(a)
Siner zadržao top formu sa kraja prošle godine, Foto: Reuters
Siner zadržao top formu sa kraja prošle godine, Foto: Reuters

Četvrti favorit Australijan opena, Italijan Janik Siner lako se plasirao u drugi krug, pošto je u tri seta u Melburnu dobio Hlanđanina Botika van de Zandšlupa - 6:4, 7:5, 6:3.

Zato se mučio peti kosturaš, Rus Andrej Rubjov koji je Brazilca Tijaga Sejbot Vajlda dobio tek nakon pet setova - 7:5, 6:4, 3:6, 4:6, 7:6.

Imao je Rus četiri meč lopte u 12. gemu petog seta, ali je 23-godišnji Brazilac uspio da se izvuče na servisu i u taj-breku stekne tri poena prednosti. Vodio je i sa 6:4, ali je Rubljov osvojio narenih šest uzastopnih poena.

Eliminisan je Marin Čilić, koji već par godina zbog povreda nikako da ustali formu. Bolji je bio Mađar Fabijan Marožan u četiri seta - 6:1, 2:6, 6:2, 7:5.

U ženskom dijelu turnira Češka tinejdžerka, 16-godišnja Brenda Fruhvirtova je preokretom slavila protiv Rumunke Ane Bogdan - 2:6, 6:4, 6:3.

Marija Sakari je u drugom kolu pobjedom nad Japankom Hibino - 6:4, 6:1, a Amanda Anisimova je pokazala da su je potcijenili protiv 13. kosturašice Ljudmile Samsonove. Anisimova, koja je zbog povrede "pala" na 339. mjesto WTA, slavila je u dva seta - 6:3, 6:4.

Bonus video: