Novaku pobjeda, Dinu zaslužena ljubav publike u Melburnu

Novak Đoković slavio u četiri seta na otvaranju Ozi opena u Melburnu, Prižmić kvalifikant koji je jedini uspio da rekordera Australijan opena drži preko četiri sata na terenu

22406 pregleda 168 reakcija 49 komentar(a)
Foto: Beta/AP
Foto: Beta/AP

Minut preko četiri sata, toliko je trebalo Novaku Đokoviću da preskoči prvu prepreku u pohodu na 11. trofej Australijan opena, protiv kvalifikanta iz Splita, 18-godišnejg Dina Prižmića - 3:1 (6:2, 6:7, 6:3, 6:4)

Nakon lako dobijenog prvog seta, svi su mislili da će meč prvog igrača svijeta sa tinejdžerom iz Splita biti jednosmjerna ulica. Svi osim 18-godišnjeg juniorskog pobjednika posljednjeg Rolan Garosa.

Prižmić je na taj-breku osvojio drugi set uz nevjericu svih svjetskih vodećih portala koji su naslovom - "Tinejdžer dobio taj-brek protiv Novaka", odali dužno poštovanje za igru Splićaninu.

I zaslužio je, bio je bolji rival sve do sredine trećeg seta - manje griejšio, bolje se snalazio na mreži i rizikovao u pravim momentiam u poenima, ali je onda Đoković vidio da je vrag odnio šalu.

Sve to uz izraze nevjerice na licu slavnog Spličanina Gorana Ivaniševića, Đokovićevog trenera, koji očito nije vjerovao da njegov sugrađanin raspolaže tako sjajnim arsenalom udaraca.

Bolje je potom Novak servirao, naročito na drugom servisu, vratio je brejk zaostatka i dobio teći set a u četvrtom je Prižmiću gemove donijelo samo opuštanje vlasnika 10 Ozi open trofeja.

Đoković je poveo sa 4:0 u četvrtom setu, onda neshvatljivim greškama dozvolio Prižmiću da vrati jedan brejk...

U 10. gemu četvrtog seta Đoković je ispustio čak tri vezane meč lopte, a potom i četvrtu. Potom je an svom servisu ispustio još jednu od tri vazane meč lopte, posao je završio na šestoj meč lopti.

Neredni rival Đokoviću biće bolji iz meča domaćih tenisera, sunarodnika Alekseja Popirina koji je 43. igrač na ATP isti i Marka Polmansa, koji je na 156. poziciji u rejtingu svjetskih tenisera.

Bonus video: