Đoković: Dječak Dino Prižmić, kao da sebe gledam u ogledalu prije 18 godina

Dino Prižmić prvi kvalifikant koji je Đokovića držao na terenu preko četiri sata očarao najboljeg tenisera

11927 pregleda 10 komentar(a)
Đoković je u nevjerici posmataro sugrađanina svog trenera Ivaniševića, Foto: Beta/AP
Đoković je u nevjerici posmataro sugrađanina svog trenera Ivaniševića, Foto: Beta/AP

U 114 mečeva na grend slam turnrima Novak Đoković kada osvoji prvi set dobije meč, osim u finalu posljednjeg Vimbldona sa Karlosom Alkarasom. To je bio jasan znak da uprkos sjajnoj igri hrvatska 18-godišnja senzacija, Dino Prižmić, teško da može do preokreta na otvaranju Australijan opena, protiv kralja "Rod Lejver arene" u Melburnu.

Nije Splićanin uspio da skine krunu kralju, koji mu je skinuo kapu nakon što je prvi kvalifikant koji ga je držao preko četiri sata na terenu (4,01 sati).

"Dječak, pa igrao sam protiv dječaka koji je donosio nevjerovatno dobre odluke u poenima, forhend mu je fantastičan a vidjeli ste i odličan bekend. Osim toga, njegova disciplina u igri je poražavajuća a prvi je put na centralnom terenu. Kako je samo odigrao na nekim važnim poenima!? Čestitke njemu i njegovom timu i da - osjećao sam kao da gledam sebe u ogledalu prije 18 godina, da baš tako je djelovao na drugoj strani mreže", nije krio oduševljenje Đoković igrom 18-godišnjeg Splićanina i dodao:

"Da. Zalužio je ovacije i svaki aplauz od publike ovdje"! Igra ovog nivoa značiće mu u samopouzdanju u nastavku blistave kariejre. Da, očekujem od njega blistave rezultate", istakao je Đokjović u mikrofonu Barbare Šet.

Ni na terenu nakon meča Đoković nije krio da je očaran igrom rivala, ali je pričao i o svojoj igri.

"Bilo je izuzetno dobrih momenata, ali nisam očekivao da će teren biti tako klizav. U svakom slučaju spreman sam i zadovoljan prolaskom u naredni krug".

A vremena za odmor braniac titule ima, jer će igrati tek u srijedu protiv boljeg iz okršaja Australijanaca, Alekseja Popirina i Marka Polmansa

Bonus video: