Već sam bila na aerodromu: Iga Sfjontek se vratila sa ivice ambisa i plasirala 3. kolo AO

Najbolja teniserka svijeta u odlučujućem setu imala dva brejka zaostatka i gubila sa 4:1, ali je uspjela da osvoji narednih pet gemova i plasirala se u narednu rundu takmičenja poslije tri sata i 14 minuta borbe

5943 pregleda 1 komentar(a)
Sfjintek tokom meča sa Kolins, Foto: Reuters
Sfjintek tokom meča sa Kolins, Foto: Reuters

Najbolja teniserka svijeta, Poljakinja Iga Sfjontek plasirala se danas u treće kolo Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu, pošto je pobijedila Amerikanku Danijel Kolins sa 6:4, 3:6, 6:4.

Sfjontek je bila na ivici poraza nakon što je u odlučujućem setu imala dva brejka zaostatka i gubila sa 4:1, ali je uspjela da osvoji narednih pet gemova i plasirala se u narednu rundu takmičenja poslije tri sata i 14 minuta borbe.

"Ne znam kako sam pobijedila. Iskreno, već sam bila na aerodromu. Odjednom je počela da igra duplo brže. Nekoliko minuta, nekoliko gemova, nisam znala kako da reagujem. Ponosna sam na sebe", rekla je Sfjontek poslije meča.

Poljakinja će se za plasman u osminu finala Australijan opena boriti sa 19-godišnjom Čehinjom Lindom Noskovom koja je bila bolja od Amerikanke Mekartni Kesler sa 6:3, 1:6, 6:4.

Plasman u treće kolo prvog grend slem turnira u sezoni obezbijedila je i Italijanka Jasmin Paolini koja je sa 6:2, 6:3 bila bolja od Njemice Tatjane Marije, kao i Ruskinja Ana Kalinskaja i Francuskinja Osean Doden.

Bonus video: