Izjednačen najduži taj-brejk ženskog singla: Blinkova u epskom meču srušila vicešampionku Melburna

Kod muškaraca Artur Kazo eliminisao devetog nosioca Holgera Runea i plasmanom u treće kolo napravio najveći uspjeh u karijeri

7051 pregleda 1 komentar(a)
Ana Blinkova na koljenima nakon maratona i velike pobjede nad Elenom Ribakinom, Foto: Reuters
Ana Blinkova na koljenima nakon maratona i velike pobjede nad Elenom Ribakinom, Foto: Reuters

Rod Lejver arena je vidjela mnogo nezaboravnih duela, a okršaj Ane Blinkove i Jelene Ribakine jedan je od onih koji se ne zaboravljaju, epski...

Poslije dva sata i 48 minuta, tri seta i taj-brejka koji je završen trijumfom Ruskinje sa 22:20, slavila je Blinkova i tako sa Australijan opena već u 2. kolu eliminisala prošlogodišnju finalistinju.

Dvije djevojke rođene u Moskvi (Ribakina nastupa za Kazahstan) nestvarnom igrom u trećem seteu, kada su i jedna i druga spasile mnoge meč lopte, izjednačile su najduži taj-brejk u istoriji ženskog singla.

Prije njih istim rezultatom Akgul Amanmuradova je 2017. srušila Anu Caju, a dvije godine kasnije Darija-Marija Munteanu ponovila je 22:20 u taj-brejku protiv Štefane Lazar u Rumuniji.

Blinkova je do sada tri puta (2017, 2020, 2024) zastajala na korak od treće runde Australijan opena - sada je konačno uspjela i to na kakav način.

Prvo veliko iznenađenje desilo se danas i u muškom singlu.

Artur Kazo, momak koji je do sada imao tri nastupa na dva grend slema i svaki put bio eliminisan u prvom kolu ovog januara je zaigrao najbolji tenis u karijeri... I to protiv devetog nosioca i jednog od favorita.

Mladi, 21-godišnji, teniser iz Francuske, sa 7:6, 6:4, 4:6 i 6:3 iz Melburna je ispratio Holgera Runea.

Koliko je Kazo ostavljao malo šansi danskom teniseru najbolje govori podatak da je Rune "ukrao" treći set kada je u desetom gemu napravio brejk, a do tada je na servis rivala uzeo samo poen.

Bonus video: