Cicipas zakazao duel sa Fricom, a Siner sa Hačanovim; Sabalenka sa 6:0, 6:0 do osmine finala AO

Aktuelna šampionka Australijan opena je slavila poslije samo 52 minuta igre i tako nastavila sa sjajnim partijama u Melburnu pošto je do sada izgubila samo šest gemova.

4178 pregleda 1 komentar(a)
Sabalenka se zagrijavala za finiš turnira, Foto: Reuters
Sabalenka se zagrijavala za finiš turnira, Foto: Reuters

Grčki teniser Stefanos Cicipas plasirao se danas u četvrto kolo Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu pošto je pobijedio Francuza Luku Van Aša sa 6:3, 6:0, 6:4.

Sedmi teniser svijeta je tokom dva sata igre upisao 36 direktnih poena, uključujući 12 asova. On je spasio i osam od devet brejk lopti sa kojima se suočio, a iskoristo je i šest od osam prilika za brejk.

Cicipas će u narednom kolu igrati protiv Amerikanca Tejlora Frica koji je bio bolji od Mađara Fabijana Marošana sa 3:6, 6:4, 6:2, 6:2.

Pored Cicipasa i Frica, duel u četvrtom kolu Australijan opena danas su zakazali i Italijan Janik Siner i Rus Karen Hačanov.

Siner je do osmine finala stigao bez izgubljenog seta, pošto je pobijedio Argentinca Sebastijana Baeza sa ubjedljivih 6:0, 6:1, 6:3, dok je Hačanov bio bolji od Čeha Tomaša Mahača sa 6:4, 7:6(4), 4:6, 7:6 (5).

U ženskom singlu, bjeloruska teniserka Arina Sabalenka plasirala se u četvrto kolo nakon dominantne igre protiv Ukrajinke Lesje Curenko - 6:0, 6:0.

Aktuelna šampionka Australijan opena je slavila poslije samo 52 minuta igre i tako nastavila sa sjajnim partijama u Melburnu pošto je do sada izgubila samo šest gemova.

"Veoma sam zadovoljna kako sam igrala do sada, nadam se da ću nastaviti ovako ili čak zaigrati još bolje", rekla je 25-godišnja Bjeloruskinja.

Ona će se u osmini finala sastati sa Amerikankom Amandom Anisimovom koja je bila bolja od španske teniserke Paule Badose sa 7:5, 6:4.

Mjesto u osmini finala obezbijedila je i četvrta teniserka svijeta, Amerikanka Koko Gof pošto je za 60 minuta slavila protiv sunarodnice Alisje Parks sa sigurnih 6:0, 6:2. Gof je napravila samo osam neiznuđenih grešaka za razliku od 34 koliko ih je imala Parks.

Njena rivalka u narednoj rundi takmičenja biće Poljakinja Magdalena Frenh koja je eliminisala Ruskinju Anastasiju Zaharovu sa 4:6, 7:5, 6:4.

Dalje je prošla i 16-godišnja Ruskinja Mira Andrejeva koja je bila bolja od Francuskinje Dian Pari sa 1:6, 6:1, 7:6. Ona je spasila meč loptu pri vođstvu Pari od 5:3 u trećem setu, prije nego što je dobila odlučujući taj-brejk sa 10:5. Andrejeva sada čeka bolju iz duela Barbora Krejčikova - Storm Hanter.

Ukrajinka Marta Kostjuk je stigla do osmine finala pošto je poslije preokreta savladala Ruskinju Elinu Avenasjan sa 2:6, 6:4, 6:4. Ona će u osmini finala igrati protiv bolje iz meča Marija Timofejeva - Beatris Hadad Maja.

Bonus video: