Senzacija u Melburnu: Noskova eliminisala Igu Sfjontek

Češka teniserka slavila nakon tri seta - 3:6, 6:3, 6:4

6092 pregleda 3 komentar(a)
Noskova, Foto: Reuters
Noskova, Foto: Reuters

Senzacija u Melburnu - češka teniserka, Linda Noskova, eliminisala je Igu Sfjontek i plasirala se u osminu finala Australijan opena.

Noskova je slavila nakon preokreta i tri seta - 3:6, 6:3, 6:4.

Sfjontek je danas pretrpjela prvi poraz u takmičarskom meču nakon 29. septembra prošle godine, kada je u Tokiju izgubila od Kudermetove. Najbolja teniserka svijeta je od tada imala 18 pobjeda, a na tri od tih 18 mečeva je izgubila set.

Poljska teniserka je i danas dobro počela meč - napravila je brejk u šestom gemu, povela 4:2, a onda stigla i do vođstva u setovima.

U drugom setu nije bilo brejka do osmog gema. Tada je Noskova uzela servis protivnici, povela 5:3, potom izjednačila u setovima i najavila senzaciju.

Noskova je prva stigla do brejka u trećem setu i vođstva od 2:1. Ipak, u narednom gemu je Sfjontek vratila brejk i izjednačila (2:2), da bi u sedmom gemu mlada češka teniserka još jednom napravila brejk, koji je sačuvala do kraja meča.

U posljednjem gemu Noskova je servirala za pobjedu, Sfjontek imala 0:30, ali nije mogla da se vrati u meč.

"Zaista sam bez riječi. Nevjerovatan meč. Počastvovana sam plasmanom u osminu finala", rekla je Noskova nakon susreta.

Noskova je 2023. godine eliminisana u prvom kolu kvalifikacija. Godinu kasnije je eliminisala najbolju na svijetu i stigla do osmine finala.

Sa druge strane, Sfjontek je u učešće u Melburnu završila ranije nego prošle sezone, kada je stigla do osmine finala.

Bonus video: