Đoković se prošetao, izjednačio rekord Federera i zakazao duel sa Fricom

Đoković u osmini finala Australijan opena savladao Manarina - 3:0. Naredni protivnik biće mu Fric, koji je sa 3:1 pobijedio Cicipasa

31600 pregleda 373 reakcija 85 komentar(a)
Đoković, Foto: Reuters
Đoković, Foto: Reuters

Najbolji svjetski teniser, Novak Đoković, plasirao se danas u četvrtfinale Australijan opena, pošto je pobijedio 19. igrača svijeta, Francuza Adrijana Manarina poslije tri seta - 6:0, 6:0, 6:3.

Đoković je pobijedio poslije sat i 44 minuta i 14. put u karijeri se plasirao u četvrtfinale turnira u Melburnu, na kome je osvojio 10. titula.

On je sedam puta oduzeo servis Manarinu, koji nije napravio nijedan brejk i zabilježio petu pobjedu u petom međusobnom duelu.

To je bila 32. uzastopna pobjeda Đokovića u Melburnu.

Đoković se 58. put plasirao u četvrtfinale nekog grend slem turnira, čime je izjednačio rekord Švajcarca Rodžera Federera.

On će u četvrtfinalu igrati protiv Amerikanca Tejlora Frica, koji je eliminsao Stefanosa Cicipasa - 7:6, 5:7, 6:3, 6:3.

Fric, 12. teniser svijeta, pobijedio je poslije tri sata i jednog minuta.

U prvom setu nije bilo brejka i odigran je taj-brejk, koji je Fric dobio sa 7:3.

Teniseri su u drugom setu bili sigurni u gemovima na svoje servise sve do 11. kada je Cicipas napravio brejk, što mu je bilo dovoljno za osvajanje seta.

Fric je poslije toga zaigrao bolje, u naredna dva seta imao je četiri brejka, a Cicipas jedan, i poslije druge meč lopte plasirao se u četvrtfinale.

Bonus video: