Đoković: Dobra partija protiv uvijek nezgodnog protivnika

Đoković savladao Manarina (3:0) i plasirao se u četvrtfinale Australijan opena

7956 pregleda 17 komentar(a)
Novak Đoković, Foto: Reuters
Novak Đoković, Foto: Reuters

Najbolji svjetski teniser, Novak Đoković, savladao je danas Adrijana Manarina (3:0) i plasirao se u četvrtfinale Australijan opena.

Đoković je odigrao najbolji meč na turniru u Melburnu, slavio 6:0, 6:0, 6:3 i upisao 32. pobjedu zaredom na prvom grend slemu.

"Tenzija u trećem setu je bila velika. Osjetio sam kao da je gotovo dobro da mu predam gem, samo da bih se resetovao. Bilo mi je drago da sam se toga riješio i onda sam mogao da se fokusiram na ono što treba da uradim da završim meč. Prva dva seta nisam ništa htio da mu dam. Mislim da sam imao 15 ili više as servisa. Dobra partija protiv uvijek nezgodnog protivnika. Neobičan igrač, uvijek vas natjera da date svoj maksimum", rekao je Đoković nakon meča.

Zadovoljan je formom u Melburnu.

"Posljednja dva meča su bila daleko bolja od prva dva. Nije prvi put da krenem sporo i napredujem kako se turnir odvija. Uzbuđen sam zbog druge nedjelje. Protivnici su bolje rangirani. Nema lakih mečeva. Takođe, oporavak ide u dobrom smjeru. Dan po dan, sve ide u pravom smjeru."

Đoković će u narednom kolu igrati protiv Frica, koji je eliminisao Cicipasa.

"Tejlor ima veoma prodoran, jak servis. Solidan, ravan bekhend. Mislim da njemu odgovaraju ovakvi uslovi. Loptica je sporija, ima vremena da se namjesti da odigra prodorno. Imam odličan skor sa njim, posljednji put sam ga pobijedio u četvrtfinalu US Opena. Znam šta mi je činiti. Ako budem bio na svom nivou, mislim da su mi jako dobre šanse da pobijedim", zaključio je Đoković.

Bonus video: