Fric je zaslužio aplauz, ali Melburn je Novakovo kraljevstvo: Đoković 11. put u polufinalu Australijan opena

Najbolji teniser planete u sjajnom meču savladao Tejlora Frica i nastavio put ka 11. peharu u Australiji

17297 pregleda 37 reakcija 37 komentar(a)
Đoković tokom meča sa Fricom, Foto: Reuters
Đoković tokom meča sa Fricom, Foto: Reuters

Ima nešto posebno u suncu Melburna i "Rod Lejver areni" kada na teniski hram Australije kroči Novak Đoković.

Igrao je Tejlor Fric fenomenalan tenis, prijetio je najboljem na planeti, ali Đoković se u Melburnu osjeća kao u svom kraljevstvu - maestro iz Srbije "slomio" je upornog Amerikanca (7:6, 4:6, 6:2, 6:3) i plasirao se u svoje 11. polufinale Australijan opena.

Zanimljivo, prethodnih 10 puta kada je stigao među četiri najbolja na kraju je i nakrivio krunu prvog grend slema sezone.

Momak iz Kalifornije zaprijetio je već na startu, imao je dvije set lopte za 1:0, ali je Đoković pokazao snagu i u svom stilu set prelomio u taj-brejku.

U nastavku je Fric nastavio sa nestvarnim spašavanjem brejk lopti, pa je u jednom trenutku drugog seta Đoković imao čak 15 neiskorišćenih brejk šansi. U tom dijelu igre Amerikanac je igrao fenomenalno, stizao je i pogađao sve, pa je semafor na "Rod Lejver areni" pokazivao 1:1.

Zašto je godinama najboji na svijetu Đoković je pokazao u trećem setu, kada se ekspresno vratio, konačno iz 16. pokušaja iskoristio brejk šansu, kasnije i još jednu za laganih 6:2 i 2:1 u setovima.

Novak je nastavio u istom ritmu, novi brejk u četvrom setu je uzeo u šestom gemu, Friz je uzvratio i vratio brejk, ali Đoković mu nije dao mnogo da se raduje - novi brejk je najavio početak kraja Frica.

Đoković je ponovo u polufinalu - 48. na grend slemovima u karijeri.

A, tamo čeka boljeg iz drugog polufinala dana koje od 12.30 sati igraju Janik Siner Andrej Rubljov.

Četvrtfinale

Đoković - Fric 3:1 (7:6, 4:6, 6:2, 6:3)

12.30h Siner - Rubljov

Srijeda

03.30h Hurkač - Medvedev

10.45h Zverev - Alakaras

Bonus video: