Vrijeme je za novi obračun sa Đokovićem - Siner bez izgubljenog seta do polufinala Australijan opena

Italijan bez mnogo problema eliminisao Andreja Rubljova - 6:4, 7:6, 6:3

11773 pregleda 11 komentar(a)
SIner, Foto: Reuters
SIner, Foto: Reuters

Momak iz Južnog Tirola nastavlja da piše sjajne priče - Janik Siner je u polufinalu Australijan opena, svom drugom sa grend slem turnira.

Fenomenalni Italijan bez mnogo muke savladao je i Andreja Rubljova (6:4, 7:6, 6:3), postao prvi od Novaka Đokovića i 2015. koji se među četiri najbolja u Melburnu plasirao bez izgubljenog seta i zakazao novi obračun upravo sa srpskim teniserom.

Njihova bitka za finale biće još jedan spektakularan duel dva sjajna tenisera nakon što su u novembru u samo 11 dana planeti podarili tri nezaboravna meča.

Siner je tada na Završnom mastersu slavio u grupi, Đoković kada je bilo mnogo važnije u finalu, da bi Italijan novi trijumf upisao u polufinalu Dejvis kupa kada je svoju zemlju vodio do finala i titule.

Ipak, nekoliko mjeseci ranije Đoković je na Vimbldonu prekinuo Sinerov san u prvom i do danas jedinom grend slem polufinalu za 22-godišnjeg Italijana.

"Ovo je jedan od najvećih turnira, trudiću se da odigram najbolje protiv broja jedan - nekada je to veoma teško, ali ono što mogu da obećam je borba za svaku lopticu", rekao je Siner nakon današnjeg meča.

Ranije danas Đoković je u sjajnom meču savladao Tejlora Frica (3:1) i plasirao se u svoje 11. polufinale Australijan opena - svaki prethodni put kada je ušao među četiri Novak je osvojio grend slem u Melburnu.

Četvrtfinale

Đoković - Fric 3:1 (7:6, 4:6, 6:2, 6:3)

Siner - Rubljov 3:0 (6:4, 7:6, 6:3)

Srijeda

03.30h Hurkač - Medvedev

10.45h Zverev - Alakaras

Bonus video: