Jastremska nastavlja da sanja, Medvedev poslije maratona do polufinala

Ukrajinka je tek druga teniserka u Open eri koja je od kvalifikacija na Australijan openu uspjela da se plasira u polufinale još od 1978. godine, kada je to uspjelo Kristin Stori. U polufinalu će igrati protiv Kineskinje Ćinvei Dženg

9035 pregleda 3 komentar(a)
Jastremska, Foto: Reuters
Jastremska, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.01.2024. 12:21h

Ukrajinska teniserka Dajana Jastremska plasirala se danas u polufinale Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu, pošto je pobijedila 50. teniserku svijeta Čehinju Lindu Noskovu poslije dva seta, 6:3, 6:4.

Jastremska, 93. teniserka svijeeta, pobijedila je poslije 78 minuta i prvi put u karijeri se plasirala u polufinale grend slem turnira.

Ona je tri puta oduzela servis Noskovoj, koja je napravila jedan brejk.

Jastremska je tek druga teniserka u Open eri koja je od kvalifikacija na Australijan openu uspjela da se plasira u polufinale još od 1978. godine, kada je to uspjelo Kristin Stori. Jastremska će u polufinalu igrati protiv Kineskinje Ćinvei Dženg koja je bila bolja od Ruskinje Ane Kalinskaje - 6:7, 6:3, 6:1.

Džen, 15. teniserka svijeta, pobijedila je poslije dva sata i 18 minuta i prvi put u karijeri se plasirala u polufinale grend slem turnira.

U drugom polufinalu igraju šampionka Bjeloruskinja Arina Sabalenka i Amerikanka Koko Gof.

Poznat je i treći polufinalista kod muškaraca, a to je poslije maratona postao Danil Medvedev.

Ruski teniser pobijedio je devetog igrača svijeta Poljaka Huberta Hurkača poslije pet setova, 7:6, 2:6, 6:3, 5:7, 6:4.

Treći teniser svijeta pobijedio je poslije četiri sata.

Teniseri su u prvom setu napravili po brejk i odigran je taj-brejk, koji je Medvedev dobio sa 7:4.

Hurkač je u drugom setu dva puta oduzeo servis protivniku i izjednačio. Medvedev je uzvratio u trećem setu, koji je osvojio zahvaljujući brejku u drugom gemu i ponovo je poveo.

U prvom gemu četvrtog seta Medvedev je napravio brejk i poveo, a Hurkač je u osmom gemu vratio za 4:4. Teniseri su poslije toga osvajali gemove na svoje servise sve do posljednjeg 12. kada je Poljak napravio novi brejk i izborio peti set.

Teniseri su bili sigurni u gemovima na svoje servise sve do sedmog, kada je Medvedev napravio brejk i poveo sa 4:3. Prednost brejka je sačuvao do kraja i poslije druge meč lopte se plasirao u polufinale.

Medvedev će u polufinalu igrati protiv boljeg iz duela Španca Karlosa Alkarasa i Aleksandra Zvereva iz Njemačke, dok su ranije polufinale kompletirali Novak Đoković i Janik Siner.

Bonus video: