Budućnost je stigla - fenomenalni Siner skinuo krunu Đokoviću i odletio u prvo grend slem finale

Tenis za pamćenje momka iz Južnog Tirola u Melburnu - sa 6:1, 6:2, 6:7, 6;3 svrgnuo kralja Melburna i desetostrukog šampiona Australijan opena

34443 pregleda 350 reakcija 167 komentar(a)
Siner i Đoković tokom današnjeg polufinala, Foto: Reuters
Siner i Đoković tokom današnjeg polufinala, Foto: Reuters

Desilo se nezamislivo - kralj Melburna sa svojih deset kruna "pao" je u tvrđavi koja je za ostale godinama bila neosvojiva.

Toliko čekana budućnost svjetskog tenisa je stigla, fenomenalni Janik Siner je taj koji je uspio - Italijan iz Južnog Tirola srušio je Novaka Đokovića i na način koji će se dugo pamtiti izborio finale Australijan opena, svoje prvo grend slem u karijeri, 6:1, 6:2, 6:7, 6:3.

Pokazao je 22-godišnji maestro krajem godine da zna kako treba sa najboljim na planeti.

Savladao je Đokovića u grupi na Završnom mastersu, zatim i u polufinalu Dejvis kupa, a onda je u najboljem meču karijere "oduvao" Novaka i sa mjesta gdje je srpski teniser na prethodna 102 meča poražen samo osam puta, gdje je bio u nizu od 33 pobjede...

Janik Siner
foto: Sofascore

Planeta je tokom prva dva seta gledala nešto što nije navikla - neprepoznatljivog Đokovića, naravno najviše zahvaljujući nestvarnom tenisu Sinera - čistih 6:1, 6:2 za Italijana i bez i najmanje šanse za momka iz Beograda.

Zašto je velikan Đoković je danas pokazao samo u trećem setu, gdje je u taj-brejku ko zna koji put u karijeri preživio meč loptu, vratio se u život, ali...

Da je blistava budućnost tenisa Siner je potvrdio i u četvrtom setu, pokazao je mentalnu snagu, brejk je napravio nakon 40:0 za Đokovića i zasluženo slavi najveću pobjedu u dosadašnjoj karijeri.

Koliko je Italijan bio dominantan i koliko dobro je servirao najbolje govori činjenica da najbolji teniser planete nije imao nijednu brejk šansu na meču, a da je najbliže da oduzme servis Sineru bio đus.

Siner je u finalu, a tamo će igrati protiv boljeg iz duela Danil Medvedev - Aleksandar Zverev. Ko god na kraju da slavi kruna Australijan opena prvi put će završiti na njegovoj glavi.

Bonus video: