Siner: Zašto Novaku ne leži moj tenis? Ne znam, pitajte njega; Lijepo je igrati protiv nekoga od koga možete da učite

"Neću vam otkriti taktitu, jer se nadam da ću sa njim igrati još različitih mečeva"

11478 pregleda 17 komentar(a)
Siner, Foto: Reuters
Siner, Foto: Reuters

Tokom novembra u svega 11 dana Janik Siner je dva puta u tri meča - u grupi na Završnom mastersu i polufinalu Dejvis kupa - srušio Novaka Đokovića, a onda je u kraljevstvu srpskog tenisera u Melburnu još jednom pokazao da zna kako sa najboljim na planeti.

Italijan je jutros odigrao najbolji tenis u karijeri, srušio je Đokovića u polufinalu Australijan opena - na turniru kojem je Novak zaštitni znak i gdje je godinama bio nedodirljiv. Za svoje prvo grend slem finale.

"Žašto je Novaku toliko teška moja igra? Ne znam, pitajte njega", našalio se Siner na pitanje novinara u Melburnu, prenosi Rojters.

Nova zvijezda svjetskog tenisa nakon toga je biranim riječima govorio o najboljem na planeti.

"Zaista sam se radovao ovom meču, uvijek je lijepo kada sa druge strane mreže imate takvog igrača od kojeg možete mnogo da učite. Prošle godine sam poražen od njega na Vimbldonu i mnogo sam naučio iz tog duela", dodao je Siner.

Kaže da Đoković i on igraju sličan tenis.

"Da, veoma sličan. On je nevjerovatan server, ima sjajan ritern, vraća mnogo loptica, nekad moraš da se trudiš da pretpostaviš gdje će je poslati. Pokušao sam da ga pritisnem, da ga natjeram da se kreće. Tokom prva dva seta sam osjetio da ne uživa baš na terenu i nastavio sam da pritiskam", istakao je Siner, a onda se još jednom našalio.

"Neću vam otkriti taktitu, jer se nadam da ću sa njim igrati još različitih mečeva".

Bonus video: