Đoković: Jedan od najlošijih grend slem mečeva, cijeli turnir nisam igrao ni blizu toga koliko mogu

"Ovakav početak nije nešto na šta sam navikao, jer sam mnoge sezone počinjao grend slem titulom... Na ovom turniru nisam bio onakav kakav sam želio da budem, ali nije kraj - vidjećemo kako će ostatak sezone izgledati"

17008 pregleda 53 reakcija 53 komentar(a)
Đoković na presu nakon duela sa Sinerom, Foto: Reuters
Đoković na presu nakon duela sa Sinerom, Foto: Reuters

Neprepoznatljiv - riječ je koja bi možda i najbolje opisala Novaka Đokovića tokom polufinala na "njegovom" Australijan openu.

Najbolji teniser planete igrao je 11. polufinale u Melburnu i prvi put nije uspio da "zgrabi" finale i osvoji ovaj turnir - bolji od njega u četiri seta bio je Italijan Janik Siner.

Legenda ovog turnira i čovjek koji će uvijek biti simbol Australijan opena nakon meča je prizno da ovog januara nije sve bilo kako je navikao svoje navijače.

"Da budem iskren - cijeli turnir nisam igrao ni blizu toga koliko mogu", rekao je Đoković na pres konferenciji nakon polufinalnog duela.

Tokom prva dva seta (6:1, 6:2) Siner je "letio" terenom "Rod Lejver arene", čuveni mentalitet pobjednika Đoković je pokazao samo u taj-brejku trećeg seta, ali u četvrtom nije uspio da ponovi nešto slično.

Na kraju, zvuči nestvarno da Novak na turniru na kojem je pomjerio granice istorije nije uspio da stigne ni do jedne brejk šanse.

"Bio sam šokiran mojim nivoom igre - ništa nisam igrao kako valja. Ovo je jedan od najlošijih grend slem mečeva koje sam ikada odigrao", dodao je Đoković.

Veliki sportista svojom lošom igrom nije želio da umanji trijumf Sinera.

"Želim da mu čestitam, odigrao je odličan turnir - sasvim zasluženo je u finalu. Nadigrao me je".

Naredna šansa za Đokovićev 25. grend slem je Rolan Garos.

"Daleko je Pariz, a pojedini teniseri su veći favoriti na toj podlozi. Ako bude igrao Rafael Nadal, onda je on favorit bez obzira na sve. Tu su i Karlos Alkaras i Siner..."

Priznaje da je neobično da godinu nije počeo peharom iz Melburna.

"Ovakav početak nije nešto na šta sam navikao, jer sam mnoge sezone počinjao grend slem titulom... Na ovom turniru nisam bio onakav kakav sam želio da budem, ali nije kraj - vidjećemo kako će ostatak sezone izgledati. Tek je početak - još imam velike nade za grend slemove i Olimpijske igre", zaključio je Đoković.

Bonus video: