Siner: Velika stvar; Medvedev: Boli ovaj poraz

Siner savladao Medvedeva 3:2 i osvojio Australijan open

9354 pregleda 2 komentar(a)
Siner, Foto: Reuters
Siner, Foto: Reuters

Italijanski teniser Janik Siner rekao je danas da je osvajanje prve grend slem titule u karijeri na Otvorenom prvenstvu Australije u Melburnu velika stvar u njegovoj karijeri.

Siner je osvojio Australijan open pobjedom protiv Danila Medvedeva iz Rusije poslije pet setova, 3:6, 3:6, 6:4, 6:4, 6:3.

"Hvala svim saradnicima i svima koji su gledali od kuće, a rade sa mnom. Pokušavamo da budemo bolji iz dana u dan. Čak smo i tokom turnira pokušavali da budemo jači, pokušavali smo bolje da razumijemo situaciju i drago mi je što ste ovdje i podržavate me, što ponekad nije lako, pošto sam i dalje mlad. Tako je kako je", rekao je Siner poslije meča.

"Hvala svima koji ovaj turnir čine tako dobrim. Ovo je najsrećniji slem, veoma lijepo mjesto. U Evropi je snijeg i moji roditelji su sada u mjestu u kome je 20 stepeni ispod nule, a bolje je trčati ovdje po suncu. Dobro sam odigrao turnir, ovo je velika stvar", dodao je 22-godišnji Siner.

On je postao tek drugi italijanski teniser osvajač grend slem trofeja u Open eri i treći najmlađi osvajač Australijan opena, posle Novaka Đokovića 2008. godine i Džima Kurijera 1992.

Siner je do finala izgubio samo jedan set, protiv Đokovića u polufinalu.

Pohvalio je igru i zalaganje Medvedeva.

"Čestitam tebi i tvom timu na nevjerovatnom turniru. Igrali smo toliko sjajnih finala, ali u svakom meču pronađem nešto u čemu mogu da napredujem, činiš me boljim igračem. Tvoj trud je bio sjajan tokom čitavog turnira i danas, trčao si za svakom loptom, to je nevjerovatno", rekao je Siner.

"Nadam se da ćeš osvojiti trofej ovdje. Siguran sam da možeš, želim ti sve najbolje u nastavku sezone", dodao je on.

Siner je zahvalio publici na podršci, a posebno roditeljima.

"Volio bih da svi imaju roditelje kao moje, pošto su me uvijek puštali da izaberem šta god sam žeio, a čak i kada sam bio mlađi, nikada me nisu pritiskali. Želim da takvu slobodu ima što više djece, hvala mojim roditeljima", naveo je Siner.

Medvedev je čestitao Sineru jer se do kraja borio za titulu i izrazio je nadu da će on sljedeći put osvojiti trofej.

"Danas si pokazao da si zaslužio trofej. Borio si se do kraja, uspio si da podigneš nivo svoje igre. Tvoj tim obavlja nevjerovatan posao, osvajaš mnogo turnira. Nadam se da ovo nije tvoja posljednja grend slem titula, a nadam se da ću ja osvojiti sljedeću ako budemo igrali u finalu, pošto imam tri uzastopna poraza (u finalima). Pokušaću da budem bolji sljedeći put, ali čestitam ti jer si zaslužio titulu", rekao je Medvedev.

Treći teniser sveta zahvalio je svom timu na podršci i izvinio se porodici što nije uspio da osvoji trofej.

"Želim svima da zahvalim na dvije nevjerovatne nedjelje. Boli poraz u finalu, ali bolje je izgubiti u finalu nego u ranijoj fazi. Ponosan sam na sebe, sljedeći put ću se više potruditi", naveo je Medvedev.

On je danas peti put izgubio u šestom grend slem finalu. Jedinu titulu osvojio je na US openu 2021. godine.

Bonus video: