Siner: Đoković je druga dimenzija, ali moj idol ostaje Federer

"Ne samo zbog klase nego i zbog načina na koji je predstavio sebe"

10768 pregleda 25 reakcija 25 komentar(a)
Siner u Kraljevskoj botaničkoj bašti u Melburnu, Foto: Reuters
Siner u Kraljevskoj botaničkoj bašti u Melburnu, Foto: Reuters

Sa peharom u rukama, osmijehom na licu i nakon dvije sedmice nezaboravnog tenisa Janik Siner je pozirao fotoreporterima u Kraljevskoj botaničkoj bašti u Melburnu - mjestu koje novi kralj Australijan opena tradicionalno posjećuje dan nakon krunisanja.

Momak iz Južnog Tirola preko vladara "Rod Lejver arene" Novaka Đokovića u polufinalu i Danila Medvedeva u nezaboravnom maratonskom finalu, sa 22 godine prvi put je zagrlio pehar jednog od grend slem turnira.

Siner je sa novinarima još jednom razgovarao o mnogim temama, a nezaobilazna priča bile su i dvije legende ovog sporta Novak Đoković i Rodžer Federer.

"Đokovićevih deset titula u Melburnu? Ne razmišljam o tome, on je druga dimenzija", rekao je Siner, a prenosi "Gazeta delo sport".

Ipak, ni to nije promijenilo njegovo mišljenje kada je u pitanju maestro iz Bazela.

"Federer ostaje moj idol, on je to uvijek bio. Ne samo zbog klase nego i zbog načina na koji je predstavio sebe - važno je da se okružite najboljim ljudima i sa svakim izazovom da se suočiti sa osmijehom na licu", dodao je šampion Australijan opena.

Nakon što je krajem prošle godine Italiji prvi put od 1976. donio titulu u Dejvis kupu, Siner je postao tek drugi teniser iz te zemlje koji je osvojio grend slem titulu u open eri - prva je takođe stigla 1976. kada je na Rolan Garosu slavio Adrijano Panata.

Bonus video: