Alkaras priznaje da mora bolje da kontroliše ponašanje u teškim momentima

"Odlično udaram loptu, mislim da sam u dobroj formi, ali moram da naučim da igram u određenim situacijama bolje nego u Buenos Ajresu", rekao je španski teniser

5952 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Španski teniser Karlos Alkaras rekao je danas da mora da radi na tome da bolje kontroliše svoje "živce" u teškim momentima ako želi da osvoji titulu na turniru u Rio de Žaneiru.

"Ima mnogo stvari koje treba poboljšati u poređenju sa Buenos Ajresom", rekao je Alkaras koji je u subotu izgubio u polufinalu turnira u Buenos Ajresu od Čileanca Nikolasa Đarija.

"Odlično udaram loptu, mislim da sam u dobroj formi, ali moram da naučim da igram u određenim situacijama bolje nego u Buenos Ajresu. Na primjer, na brejk poenima, u određenim momentima kada sam na ivici, moram da budem bolji. To je najvažnija stvar koju moram da poboljšam ako želim da ostvarim dobar rezultat ovdje u Riju", dodao je drugi teniser svijeta.

On je naveo da slijedi uzbudljiva godina i ponovio da bi više volio da osvoji zlato na Olimpijskim igrama u Parizu nego Rolan Garos.

"Ima još nekoliko mjeseci do Olimpijskih igara i u tom periodu su neki veoma važni turniri. Očigledno je da su Igre veliki cilj, veoma poseban, ali želim da osvojim i titulu na masters turniru, grend slemove i zato moram da ostanem fokusiran na predstojeće turnire", rekao je Alkaras.

Alkaras će takmičenje na turniru u Rio de Žaneiru početi duelom protiv Brazilca Tijaga Monteira.

Bonus video: