Karlosov pad nakon vimbldonske fešte

Špansi teniser ne može da se prepozna otkada je jula prošle godine dohvatio visine - pehar na londonskoj travi zasada je i posljednji koji je osvojio Alkaras

5803 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Uzdignute ruke, pobjeda na nezvaničnom teniskom prvenstvu svijeta - pehar na travi Vimbldona je Karlosa Alkarasa lansirao u najveće visine. Svi su dijelili komplimente nakon istorijske pobjede nad najuspješnim teniserom svih vremena, Novakom Đokovićem...

I sam srpski teniser, sada osvajač 24 grend slem titule, odao mu je poštovanje.

"Da me je pobijedio na šljaci ili brzoj podlozi, u redu. Ali zaista nisam očekivao poraz na travi".

No, koliko je teško ostati u vrhu, nizati pehare, rušiti rekorde, pokazatelj je upravo mladi španski teniser - Vimbldon osvojen početkom jula prošle godine zasada je posljednja Alkarasova titula.

A neizvjesno je kada će Španac podići naredni pehar, nakon povrede i odustajanja od turnira u Rio de Žaneiru.

Nakon 10 minuta igre sa 117. igračem svijeta, Brazilcem Tijagom Monteirom, Alkaras je izvrnuo članak, spekuliše se da je stradala i loža.

"Nije to na terenu izgledalo strašno, ali pogled potom na ekran me je “zaledio”. Ne djeluje mi ta povreda nimalo naivno", kazao je Monteiro.

Osveta Đokovića je stigla u najboljem meču prošle godine - finalu mastersa u Sinsinatiju, onda je viđen i poraz od Danila Medvedev u polufinalu US opena. Tako je krenuo Alkarasov pad...

Potom je uslijedila i povreda trbušnog zida, porazi od Janika Sinera u Pekingu, Grigora Dimitrova u Šangaju, Romana Safiulina u Bersiju, Aleksandra Zvereva i Đokovića na završnom mastersu u Torinu.

Duga pauza nije pomogla Špancu, debitovao je u ovoj sezoni tek na Australijan openu, a u četvrtfinalu je opet Zverev bio bolji.

"Kosmički, tako mi sada izgleda nivo igre Janika Sinera", kazao je Alkaras o igri projektovano najvećeg konkurenta u budućnosti.

I dok mladi Italijan nastavlja dominaciju na brzoj podlozi, osvojio je Roterdam, Medvedeva istisnuo sa trećeg mjesta ATP liste, Alkaras je “pobjegao” na šljaku Južne Amerike.

U polufinalu Buenos Ajresa Špancu je dio dugova vratio Čileanac Nikolas Đari, koji je na Vimbldonu od Alkarasa izgubio nakon četiri sata igre. A onda je Alkarasa zaustavila povreda.

Bonus video: