Fonseka ruši redom, Brazilski tinejdžer ponovio uspjeh Zvereva

Brazilac Žoao Fonseka prvi je 17-godišnjak koji se plasirao u četvrtfinale ATP 500 turnira, još od Aleksandra Zvereva 2014.

4354 pregleda 0 komentar(a)
Foto: ITF
Foto: ITF

Brazilac Žoao Fonseka prvi je 17-godišnjak koji se plasirao u četvrtfinale ATP 500 turnira u Riju, još od Aleksandra Zvereva, koji je to uspio u Hamburgu 2014. godine.

Juniorski šampion US opena, Fonseka, slavio je protiv Kristijana Garina - 6:4, 6.4, a mladi Barzilac je i prvi teniser iz generacije 2006. godište, sa pobjedom na ATP turu, što je takođe ostvario na istom turniru u Riju.

Fonseka je tek 655. na ATP listii. Sljedeće sedmice biće među 350 najboljih.

“Moj san postaje stvarnost, ali još u suštini nisam shvatio šta sam postigao. No, želim da nastavim. Srećan sam zbog pobjeda, ali želim još. Zadovoljan sam kako sam igrao. Tokom prošle godine napredovao sam ne samo tehnički, već i mentalno i fizički", kazao je Fonseka i dodao:

"Znao sam da je Kristijan iskusan igrač. Zna da se nosi s pritiskom, a danas sam bio malo nervozniji na početku meča. Ipak, brzo sam se prilagodio a uz pomoć navijača i slavio", zaključio je Fonseka.

On će za polufinale igrati protiv Argentinca Mariana Navonea, i neće domaći tinejdžer biti bez šansi, jer mu je 22-godišnji rival 113. na ATP listi

Bonus video: