Paolini u debitantskom velikom finalu testira igru kvalifikantkinje iz Rusije

U finalu WTA 1.000 u Dubaiju igraće Italijanka Žasmin Paolini i kvalifikantkinja iz Rusije Ana Kalinskaja, koja je elimnisala dvije najveće favoritkinje

6668 pregleda 0 komentar(a)
Ana je do finala izbacila Koko Gof i Igu Sfjontek, Foto: REUTERS
Ana je do finala izbacila Koko Gof i Igu Sfjontek, Foto: REUTERS

U finalu WTA 1.000 u Dubaiju igraće Italijanka Žasmin Paolini i Ruskinja Ana Kalinskaja. Italijanka se finala domogla pobjedom nad Rumunkom Sorijanom Kirsteom - 6:2, 7:6, dok je ruska kvalifikantkinja u polufinalu senzacionalno dobila prvu igračicu, Igu Sfjontek - 6:4, 6:4.

Kalinskaja je prekinula niz Poljakinje od 14 zaredom dobijenih setova i osam, pobjeda. Ona je prva kvalifikantkija još od 1998. godine, koja je na istom turniru dobila treću i prvu favoritkinju (u četvrfinalu je dobila Koko Gof).

Kalinskaja je i tek druga teniserka koja se do finala probila kroz kvalifkacije na turnirima iz serije 1.000, prije nje je to u Sinsinatiju 2021. godine uspjelo Karolin Garsiji.

“Iga je sjajna igračica. Shvatila sam da će me uništiti ako ne budem smirena i sitrovremeno agresivna na terenu. To je bio moj plan - ostati mirna nakon poena i udarati loptiicu da se ona jako puno kreće. Dobro je da sam imala priliku da se oprobam protiv nje, i sigurna sam da ćemo s eu budućnosti još nadmetati - kazala je 25-godišnja Ruskinja.

Paolini će zahvaljujući ulasku u svoje prvo finale turnira iz serije 1.000, od ponedjeljka debitovati u top 20 na WTA listi. Njen najbolji plasman do sada je bila 24. pozicija.

“To je najvažniji momenat u mojoj karijeri. Da mi je neko krajem prošle sedmice rekao da ću biti u prvih 20 nakon ovog turnira, mislila bih da je lud. Sad sam jako srećna i sigurna da ću sjutra odigrati dobar meč. Ana je takođe u formi, igrala je i u četvrtfibnalu Australijan opena, ali odlično osjećam lopticu u Dubaiju, pa vidjećemo", zaključila je 28-godišnja Italijanka.

Ona je na Ozi openu izgubila od Kalinskaje, ali je prvi međusobni meč u Portorožu dobila Italijanka.

Bonus video: