Češki tinejdžer iz Crne Gore krenuo u vrh teniske orbite - Menšik sjutra igra za trofej u Dohi

U profesionalni tenis krenuo je iz Crne Gore prije dvije godine, a sada o 18-godišnjem Čehu Jakubu Menšiku "bruji" cijeli svijet!

5135 pregleda 6 komentar(a)
Menšik je u Crnoj Gori dobijao savjete za uspjehe u profi tenisu, Foto: Teniska federacija Katara
Menšik je u Crnoj Gori dobijao savjete za uspjehe u profi tenisu, Foto: Teniska federacija Katara

U profesionalni tenis krenuo je iz Crne Gore prije dvije godine, a sada o Čehu Jakubu Menšiku "bruji" cijeli svijet!

Češki tinejdžer plasirao se u finale ATP turnira u Dohi, pobjedom nad Francuzom Gaelom Monfisom - 6:4, 1:6, 6:3, i za prvu seniorsku titulu igraće protiv favoriozovanog Rusa, Karena Hačanova, koji je ranije bio bolji od Alekseja Popirina - 7:6, 6:2.

Menšik je na putu do finala "rušio" teniske velikane, Endija Mareja nakon tri traj-breka, a posebno je bla zvučna pobjeda nad petim tensierom svijeta i prvim favoritom u Dohi, Rusom Andrejem Rubljovom.

Igraće za prvu seniorsku, a ogroman talenat dokazao je pobjedopm na juniorskom Australijan openu 2022. godine, baš u godini deportacije svog idola Novaka Đokovića.

"Nakon titule pozvao me Đoković kod njega u Beograd a onda smo pošli u Crnu Goru, gdje je bio moj mentor na terenima u toj primorskoj zemlji. Sparingovali smo, davao mi je savjete i to je za mene bilo od ogromnog značaja. Znate, Novak je moj idol", kazao je Menšik.

On će od ponedjeljka biti u top 100, sada je na 116. mjestu ATP liste.

"Ne volim da gubim i moj san je oduvijek bio broj jedan na ATP listi. Znam da je put do tog, ali i cija da osvojim grend slem težak, ali Novak Đoković mi je velika inspiracija. Volio bih da budem na njegovom mjestu, to jeste veliki cilj, ali ništa nije nemoguće", rekao je Menšik.

Bonus video: