Legendarni Škot najavio kraj karijere: Još uživam u tenisu, ali mi nije preostalo puno

Endi Marej je osvojio tri grend-slem titule, bio je svojevremeno i prvi teniser svijeta, a već petu godinu igra sa vještačkim kukom

5276 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Britanski teniser Endi Marej, osvajač tri grend slem titule, najavio je skori oproštaj od aktivnog igranja.

Marej ima 36 godina i vjerovatno to i ne bi bio problem da još 2019. nije operisao kuk.

I tada se nagađalo da bi mogao da se povuče, no veliki borac je uspio da "produži" karijeru barem još četiri i po godine.

Priznao je, međutim, da mu nije ostalo još puno nakon što je juče protiv Denisa Šapovalova u Dubaiju ostvario tek drugu pobjedu u 2024. godini.

Sjutra će igrati protiv Francuza Iga Ambera.

"Vjerovatno mi nije preostalo puno, ali daću sve od sebe u posljednjih nekoliko mjeseci, dok još igram", kazao je Marej.

Izgubio je čak pet finala Australijan opena - četiri od Novaka Đokovića, ali je dio propuštenog u Melburnu nadoknadio na Vimbldonu, koji je osvojio dva puta (2013, 2016), kao i na US openu, gdje je slavio 2012. godine.

Tri grend slem titule, iz ukupno 10 grend slem finala - dovoljno za status teniske legende.

"Još uvijek volim tenis, volim da igram, ali kako stariš postaje sve teže takmičiti se s mladim igračima i ostati u formi. Vjerovatno mi nije preostalo puno", istakao je momak iz Glazgova.

Svojevremeno je bio prvi igrač svijeta, a mnogim impozantnim brojkama juče je dodao još jednu - pobjeda protiv Šapovalova bila mu je 500. u karijeri na tvrdim podlogama.

Više od njega imaju samo Rodžer Federer (783), Novak Đoković (700), Andre Agasi (592) i Rafael Nadal (518).

"Tvrda podloga je najbolja za mene, a 500 pobjeda je puno i ponosan sam na to. Nema puno igrača koji su to postigli i super je doći do 500 prije nego što završim", zaključio je Marej.

Bonus video: