Nadal kao Đoković: Glavni cilj mi je da budem srećan

Španac će preuzeti vrh ATP liste ako uđe u polufinale Mastersa u Montrealu, nakon što je nastup na turniru otkazao Endi Marej, koji drži prvo mjesto sa 245 bodova prednosti
1 komentar(a)
nadal, Foto: Tennis TV
nadal, Foto: Tennis TV
Ažurirano: 06.08.2017. 19:45h

Rafa Nadal od utorka kreće u misiju povratka na vrh svjetskog tenisa.

Španac će preuzeti vrh ATP liste ako uđe u polufinale Mastersa u Montrealu, nakon što je nastup na turniru otkazao Endi Marej, koji drži prvo mjesto sa 245 bodova prednosti.

Nadal je, međutim, danas naglasio da ga povratak na tron, na kome je posljednji put bio u julu 2014. godine, uopšte ne opterećuje.

"Ne razmišljam o tome, ako se dogodi - odlično, ako ne - idemo dalje", rekao je Nadal.

Španski teniser u drugom kolu igra sa pobjednikom meča između Borne Ćorića i kvalifikanta, a na putu do polufinala potencijalni rivali su mu Huan Martin del Potro, Džon Izner, Miloš Raonić...

"U ovoj fazi karijere najvažnije mi je da budem srećan i zdrav. Samo tako mogu da igram dobro. Moj cilj je da u drugom dijelu sezone nastavim da igram dobro kao u prvom dijelu. Osjećam se privilegovanim što sa 31 godinom još igram tenis na najvećem nivou. Ne tako davno, teniseri su završavali karijere u ovim godinama ja sam još tu. I to moram da cijenim i da uživam u trenutku", rekao je Nadal.

Bonus video: