Siner siguran u Indijan Velsu za 13. pobjedu u 2024: Nisam nepobjediv

Petoplasirani na ATP listi, Rus Andrej Rubljov završio je takmičenje u Indijan Velsu pošto je izgubio od Čeha Jiržija Lehečke

6114 pregleda 0 komentar(a)
Siner, Foto: Reuters
Siner, Foto: Reuters

Italijanski teniser Janik Siner plasirao se prošle noći u osminu finala masters turnira u Indijan Velsu, pošto je pobijedio Njemca Jana Lenarda Štrufa sa 6:3, 6:4.

Treći teniser svijeta je do pobjede stigao poslije samo sat i 14 minuta igre. Bila je ovo 13. pobjeda Sinera u 2024. godini.

"Nisam nepobjediv, samo sam dobro pripremljen. Radim veoma naporno kako bih bio u ovoj poziciji. Imam samopouzdanja, ali to može brzo da krene u pogrešnom pravcu. Nadam se da ću nastaviti seriju koliko god je to moguće, ali sve bi moglo da se završi za dva dana. Moji rivali me sada bolje poznaju", rekao je Siner.

Naredni rival 22-godišnjeg Sinera u Indijan Velsu biće Amerikanac Ben Šelton koji je slavio protiv Argentinaca Fransiska Serundola sa 7:6, 3:6, 7:6.

Dalje je prošao i Njemac Aleksander Zverev pošto je sa 7:6, 6:3 slavio protiv Holanđanina Talona Griekspora. On će u osmini finala igrati protiv Australijanca Aleksa de Minora.

Za razliku od trećeg i šestog tenisera svijeta, peti na ATP listi, Rus Andrej Rubljov završio je takmičenje u Indijan Velsu pošto je izgubio od Čeha Jiržija Lehečke sa 6:4, 6:4. Lehečka će se za plasman u četvrtfinale turnira igrati protiv Grka Stefanosa Cicipasa.

Bonus video: