Maestro iz Južnog Tirola nije poražen još od Đokovića i Torina: Siner preko Šeltona do četvrtfinala Indijan Velsa

Italijanski teniser upisao 18. pobjedu zaredom, a 15. u ovoj godini - na posljednjih 37 mečeva slavio je 35 puta. U Indijan Velsu juri četvrtu titulu zaredom - nakon Dejvis kupa, Roterdama i Australijan opena

6917 pregleda 0 komentar(a)
Siner, Foto: Reuters
Siner, Foto: Reuters

Sredinom novembra prošle godine Novak Đoković je u finalu završnog mastersa u Torinu savladao Janika Sinera - od tada maestro iz Italije više nije napuštao teren pognute glave.

Veoma brzo osvetio se Đokoviću u Dejvis kupu, pa na Australijan openu, gdje je prvi put krunisan nekom grend slem titulom, a pobjednički niz nastavlja i ovih dana u kalifornijskoj pustinji.

Siner je u četvrtfinalu ATP turnira u Indijan Velsu - momak iz Južnog Tirola sinoć je savladao Amerikanca Bena Šeltona (7:6 (4), 6:1), što je ujedno bila njegova 18. pobjeda zaredom, a 15. od početka 2024. godine.

"Bilo je teških trenutaka, posebno u prvom setu, ali mogu da budem ponosan kako sam odigrao. Zaista sam srećan što sam slavio - odličan početak drugog seta mi je očeigledno dao mnogo samopouzdanja", rekao je Siner nakon meča.

Plasmanom u četvrtfinale Indijan Velsa, 22-godišni Italijan upisao je svoju 150. pobjedu na tvrdoj podlozi (150-46) i tako postao prvi teniser rođen u ovom vijeku koji je stigao do te brojke.

Ukupno Siner je slavio na 35 od posljednjih 37 mečeva, a u Indijan Velsu juri četvrtu zaredom titulu - nakon Dejvis kupa, Roterdama i Australijan opena.

Šampion iz Melburna za plasman u polufinale Indijan Velsa igraće sa Čehom Jiržijem Lehečkom koji je eliminisao Grka Stefanosa Cicipasa sa 6:2, 6:4.

U četvrtfinale se plasirao i njemački teniser Aleksander Zverev koji je pobjedom protiv Australijanca Aleksa de Minora od 5:7, 6:2, 6:3 zakazao duel sa Špancem Karlosom Alkarasom.

Večeras su na progmarnu ostali dueli osmine finala, a igraće Kasper Rud - Gael Monfis, Luka Nardi - Tomi Pol, Danil Medvedev - Grigor Dimitrov i Tejlor Fric - Holger Rune.

Bonus video: