Povratak Rumunke nakon 568 dana - Voznijacki: Nije zaslužila vajld kartu; Halep: Pročitajmo odluku CAS-a

Šampionka Rolan Garosa i Vimbldona se vratila nakon što joj je suspenzija za kršenje antidoping pravila umanjena sa četiri godine na devet mjeseci, zaigrala je u Majamiju - i izgubila od Paule Badose

10242 pregleda 2 komentar(a)
Halep tokom meča u Majamiju, Foto: Reuters
Halep tokom meča u Majamiju, Foto: Reuters

Prvi put od US opena 2022. godine, poslije tačno 568 dana, nekadašnja najbolja teniserka planete ponovo je kročila na teren.

Šampionka Rolan Garosa (2018) i Vimbldona (2019) Simona Halep nakon što joj je suspenzija za kršenje antidoping pravila umanjena sa četiri godine na devet mjeseci zaigrala je u Majamiju - i izgubila.

Bolja od nje bila je Paula Badosa (1:6 6:4 6:3), ali za djevojku iz Konstance najvažnije je da konačno ponovo dio velikih turnira.

Rumunska teniserka je od organizatora u Majamiju dobila specijalnu pozivnicu, a sve se i nije se baš svidjelo još jednoj djevojci koja je svojevremno bila svjetski broj jedan - Karolin Voznijacki.

"Mislim da bi takvi igrači morali da krenu sa dna, a ne da dobijaju vajld karte. Uvijek sam željela čist sport i ovo se ne odnosi direktno na Simonu, ali ako neko namjerno vara, ako je neko bio pozitivan na doping testu, onda treba da snosi posljedice", istakla je Voznijacki, a prenosi BBC.

Sud za sportsku arbitražu (CAS) nedavno je Rumunki umanjio suspenziju pošto je utvrdio da su njeni doping rezultati bili pozitivni, jer je u organizam nenamjerno unijela kontaminirani suplement. CAS je naveo da postoji određeni stepen krivice ili nemar 32-godišnje teniserke, ali da nije napravila značajniju grešku.

"Mislim da je najbolje da pročitamo odluku CAS-a", odgovorila je Halep danskoj teniserki. "Nisam učinila ništa loše - nisam varala, nisam se dopingovala".

Osim osvajanja Rolan Garosa i Vimbldona, Halep je kada su u pitanju grend slem turniri igrala i finale Australina opena, dok je na US openu stigla do polufinala.

Ima 24 titule u singlu i zaradila je više od 40 miliona dolara od nagrada na turnirima. Bila je prva na WTA listi 2017. i 2018. godine.

Bonus video: