Ameri pali na ispitu organizatora, Norvežanin Kasper Rud im držao lekcije na Floridi

Osmi tensier svijeta javno kritikovao organizatore Mastersa u Majamiju, opruživši ih da im je "preslatko" kada ne dijele zaradu

7185 pregleda 2 komentar(a)
U svlačionicama na Floridi tensieri bez vode, peškira..., Foto: REUTERS
U svlačionicama na Floridi tensieri bez vode, peškira..., Foto: REUTERS

Mastersi su veliki turniri, najveći u muškom tenisu nakon četiri grend slema. Majami openm igra se za 1.000 bodova, nagradni fiond je blizu 8,78 miliona dolara, aii...

Igrači nisu zadovoljni, mada odavno tinja sukob organizacija sa igračima, jer u tenisu za život može da zaradi samo po 100 najboljih u konkurenciji tenisera i teniserki, par desetina njih još kroz dubl.

Novak Đoković i Kanađanin Vasek Pospisil vode borbu kroz sindikat PTPA, za bolje uslove - pravedniju raspodjelu, često uz opstrukcije kolega. A da li su u pravu?!

"U svlačionici nema peškira, nema hladne vode, samo plastična stolica za presvlačenje. Da li je to neka šala?! A znate li zašto je to tako? Zato što je turnir preslatko navikao da zarađuje da bi učinio nešto dobro za igrače. Svake godine dolazimo ovdje igrati pred desetinama hiljada ljudi, a oni nas tako tretiraju", grmio je Norvežanin jkapesr Rud u lice dudiji tokom meča sa Ferancuzom Lukom van Ašem, koji je dobio sa 2:1.

Sedmi kosturaš u Majamiju, Rud je bio objektivan i krivca nije tražio u sudiji.

"Pođite na pet minuta presvući se u prikolicu u kojoj nema ničega, samo plastična stolica. Možda bi makar mogli obezbijediti peškire i hledne vode za igrače. Nisi ti kriv, samo ti govorim koliko je ovdje loše", iskren je bio osmi igrač svijeta i dodao:

"Razumijem da ti kao sudija nisi znao, ali sada ti govorim o tome. Danas informacije morate prenijeti onom ko je za to odgovoran. Jer kad se igrači žale, ništa se ne događa. I unaprijed hvala", zaključio je Rud.

Bonus video: