Đoković: Možda dalje nastavim bez trenera, Ivanišević je moj drug

U intervjuu za "Tennis Majors" Novak Đoković najavio mogućnost daljeg igranja bez trenera u timu

6158 pregleda 15 komentar(a)
Đoković smatra da ima dovoljno znanja da nastavi bez trenera, Foto: REUTERS
Đoković smatra da ima dovoljno znanja da nastavi bez trenera, Foto: REUTERS

Novak Đoković je iznenadio svijet prekidom saradnje sa Goranom Ivaniševićem. Za pet godina zajedno su osvojili devet grend slem titula, svaki od turnira iz Masters serije i taj broj doveli do rekordnih 40.

“Iznad svega, Goran je prijatelj za cijeli život meni i mojoj porodici. On je za mene posebna osoba i prekid naše profesionalne saradnje ne znači i prekid našeg prijateljstva. Raskid je bio onoliko pozitivan koliko je mogao biti. Došli smo do tačke u kojoj je naša suradnja završila nakon pet godina rada", objasnio je Đoković i nastavio:.

"Zajedno smo pisali istoriju tenisa. Osvajao sam slemove, završavao sezone kao broj 1, prolazio kroz veliek ispite i nevolje - diskvalifikacija s US Opena, deportacija iz Australije... Uvijek ću pamtiti da je bio uz mene, prije svega kao osoba i kao prijatelj. Zahvaljujući njemu naš je odnos imao prave vrijednosti, a rezultati su bili posljedica naše hemije. Goranu želim sve najbolje - kazao ej Đoković.

On je otkrio za "Tennis Majors"da nema jasnu viziju ko bi mogao biti njegov trener, ali...

"Još ne znam hoću li uopšte imati trenera. Od djetinjstva sam uvijek imao trenere, a sada pokušavam shvatiti sebe, svoje potrebe, i kako će mi biti ugodnije. Ako se neko pridruži mom timu, znaćete to", zakjučio je Đoković.

Bonus video: