Dimitrov želi da izjednači skor sa Sinerom

U finalu mastersa u Majamiju od 18.30 sati igraće Janik Siner i Grigor Dimitrov, Italijan vodi 2:1 u duelima sa Bugarinom

5449 pregleda 2 komentar(a)
Može li Dimitrov da nadigra i četvrtog favorita u nizu?, Foto: REUTERS
Može li Dimitrov da nadigra i četvrtog favorita u nizu?, Foto: REUTERS

Očekivano - u finalu mastersa u Majamiju igraće najbolji teniser u posljednjih pola godine Janik Siner. Neočekivano je to što će mu u borbi za veliki trofej rival biti Grigor Dimitrov, 12. igrač na ATP listi. Talenat i potencijal Dimitrova nikada nisu bili upitni, a na Floridi je na putu do finala u tri meča zaredom slavio nad samim teniskim “kremom” - prvim favoritom Karlosom Alkarasom, osmim nosiocem Hubertom Hurkačem i četvrtim nosiocem Aleksandrom Zverevom, od kojeg je od 2014. godine izgubio sedam mečeva zaredom. U prošloj sezoni Zverev je Dimitrova dobio četiri puta...

Dimitrov je kroz karijeru “s vremena na vrijeme” pripadao teniskoj eliti, a od sjutra će bez obzira na ishod duela sa Italijanom biti u top 10 svjetskog tenisa. Prvi put od 2018.

- Znao sam da je Zverev dobijao naše mečeve, ali za mene je to - sedam, samo broj. Sada me najviše veseli što se mogu mjeriti s vrhunskim igračima i pobijediti ih u nekoliko mečeva zaredom. Stabilnost donosi i rejting, poboljšava vašu situaciju... Da bi se to dogodilo, svi činioci se moraju poklopiti - disciplina, naporan rad, predanost, prilagođavanje različitim rivalima... A ja sam sve te činioce poklopio u posljednjih osam mjeseci, možda i godinu, a bilo je teško da to uradim. Progonili su me neki izgubljeni mečevi, možda me i dalje progone. Ali, nastavio sam da radim i vjerujem - rekao je Dimitrov, koji će u maju napuniti 33 godine.

Boriće se za jedan od najvećih trofeja u karijeri. Nikada nije bio grend slem šampion, ali je pobjeđivao igrače iz Top 10 čak 41 put.

- Da, ovdje me bodri Serena Vilijams, a navijala je za mene i kada sam baš ovdje u Majamiju ostvario prvu pobjedu nad igračem iz top 10. Bilo je to 2012. godine. Privilegija je imati takvu nevjerovatnu osobu za prijatelja. Svakodnevno se čujemo, družimo kada imamo prilike i velika mi je podrška. I njeni savjeti su jako korisni - naglasio je Dimitrov.

Bugarin je u posljednjih pola godine u vrhunskoj formi, a u tom periodu dominira Siner - dobio je 21 meč od početka 2024. i jedini poraz ima od Alkarasa u Indijan Velsu. U međusobnim duelima Siner protiv Dimitrova vodi 2:1, a finale je večeras od 18.30.

- U četvrtfinalu smo s Karlosom Alkarasom gledali nevjerovatnog Grigora. Igrao je sjajno. On je u vrlo dobroj formi i zna da promijeni situaciju na terenu. Može da napada i iza osnovne linije, ili da krene naprijed i poentira na mreži. S druge strane, i ja igram daleko iznad sopstvenih očekivanja. U polufinalu protiv Danila Medvedeva sam odigrao veoma dobro i nadam se da ću jednako dobru igru pokazati u finalu. No, neće biti lako, jer sada svi izučavaju moju igru, nakon nevjerovatnih pobjeda i trofeja - kazao je Siner

Bonus video: