Đoković pobjedom u Ženevi proslavio 37. rođendan

Nabolji svjetski teniser odlučio da prvi put u karijeri zaigra na zemljanom turniru u Švajcarskoj, samo sedmicu prije starta Rolan Garosa

8320 pregleda 4 komentar(a)
Kiša je u jednom momentu prekinula duel Đokovića i Hafmana, Foto: Beta/AP
Kiša je u jednom momentu prekinula duel Đokovića i Hafmana, Foto: Beta/AP

Prvi teniser svijeta Novak Đoković plasirao se večeras u četvrtfinale ATP turnira iz serije 250 u Ženevi, pošto je pobijedio 85. igrača svijeta Janika Hanfmana iz Nemačke poslije dva seta, 6:3, 6:3.

Đoković je prošle sedmice naprasno odlučio da, prvi put u karijeri, nastupi u Ženevi, samo sedmicu prije Rolan Garosa, vjerovatno nezadovoljan formom nakon rane eliminacije na Mastersu u Rimu, od Čileanca Tabila.

Pobjedu protiv Hafmana ostvario je na svoj 37. rođendan, a ujedno je postavio još jedan rekord - 1.100 trijumfom u karijeri postao je igrač sa najboljim procentualnim odnosom pobjeda i poraza (83,5 odsto) u open eri!

Đoković je u prvom setu vodio 5:3, kada je meč prekinut zbog kiše, u gemu u kojem servirao i spasio četiri brejk lopte.

Poslije nešto više od sat vremena pauze meč je nastavljen, Đoković je osvojio gem i poveo u setovima.

Hanfman je dobro počeo drugi set, poveo je 3:0, ali je Đoković posije toga osvojio šest uzastopnih gemova i iskoristio drugu meč-loptu.

Organizatori su poklonili tortu Đokoviću, koji je dobio ovacije i čestitke sa tribina.

Đoković će u četvrtfinalu igrati protiv pobjednika meča između šestog nosioca Holanđanina Talona Grikspora i Kanađanina Denisa Šapovalova.

Bonus video: