Posljednji ples legende? Nadal izgubio od Zvereva na mogućem oproštaju od Rolan Garosa

Njemac u tri seta eliminisao Španca koji je možda odigrao i posljednji meč u karijeri na pariskoj šljaci

20942 pregleda 95 reakcija 22 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Možda je to bio posljednji ples za Rafaela Nadala, možda će ga publika na Rolan Garosu gledati i dalje, ali 27. maj se pamti kao datum kada je Španac definitivno posustao na šljaci koja ga je učinila jednim od najboljih tenisera u istoriji.

Rafa je eliminisan već u prvom kolu i teško da je iko iznenađen takvim epilogom ako se uzmu u obzir njegova forma, fizičko stanje, ali i snaga protivnika - u tri seta ga je savladao Aleksandar Zverev (6:3, 7:6, 6:3).

Novak Đoković, Karlos Alkaras, Iga Sfjontek, Serena Vilijams - samo su neki od asova koji su došli na stadion „Filip Šatrije” da odgledaju derbi prve runde koji je samo na momente opravdao taj epitet.

Njemac se praktično pitao sve, Nadal povremeno pokazivao klasu - nije to bilo dovoljno da se uzdrma Zverev.

„Da li je ovo kraj? Zaista ne znam, a ako jeste - hvala svima, bili ste nevjerovatni”, obratio se Nadal navijačima.

„Možda za dva mjeseca kažem da je dosta i da nemam više šta da ponudim. Ali, u ovom momentu nemam takav osjećaj i nadam se da ćemo se vidjeti ponovo na ovom stadionu, možda već na Olimpijskim igrama”, kazao je Nadal.

Zverev je u ovom momentu bolji, a Nadal se prisjetio međusobnog duela u polufinalu 2022. kada je njemački teniser morao da preda meč zbog povrede članka.

„Saša je bio fenomenalan i želim mu puno sreće. Svi znamo šta se dogodilo 2022. i koliko je to bio težak momenat za njega. Zaslužio je ovo što mu se dešava”, dodao je Nadal.

Zverev je upisao veliki trijumf, ali je svjestan da je ovo trenutak kada svi gledaju u Rafu:

„Gledao sam Nadala još kao dječak i imao sam sreću da protiv njega igram dva puta na ovom prekrasnom stadionu. Pobijedio sam i srećan sam, ali ovo je Rafin trenutak - ja neću pričati puno”, kazao je Zverev.

Bonus video: