Sabalenka lako do drugog kola Rolan Garosa, Rud bolji od Alvesa

Sabalenka eliminisala Andrejevu - 6:1, 6:2

7254 pregleda 0 komentar(a)
Arina Sabalenka, Foto: Reuters
Arina Sabalenka, Foto: Reuters

Druga teniserka svijeta, Bjeloruskinja Arina Sabalenka plasirala se danas u drugo kolo Rolan Garosa pošto je pobijedila Ruskinju Eriku Andrejevu sa 6:1, 6:2.

Sabalenka je prvi set osvojila poslije 33 minuta igre, prepustivši 19-godišnjoj Ruskinji samo jedan gem. Teniserke su na početku drugog seta razmijenile po brejk, prije nego što je Bjeloruskinja do kraja napravila još dva brejka za pobjedu i plasman u drugo kolo.

Bjeloruskinja će u drugom kolu Rolan Garosa igrati protiv bolja iz duela Iren Buriljo Eskoriuela - Mojuka Učidžima.

U drugo kolo drugog grend slem turnira u sezoni plasirale su se i Hrvatica Petra Martić koja je bila bolja od Francuskinje Kristine Mladenović sa 6:4, 6:4, kao i Ruskinja Darija Kasatkina pošto je slavila protiv Poljakinje Magdalene Frenh sa 7:5, 6:1.

Brža od kiše, koja cijelog dana remeti program na Rolan Garosu, bila je i Holanđanka Aranča Rus koja je pobijedila Njemicu Anđelik Kerber sa 6:4, 6:3.

U muškom dijelu turnira, svoje mjesto u drugom kolu obezbijedili su Norvežanin Kasper Rud i Australijanac Aleks de Minor.

Rud, sedmi teniser svijeta, bio je bolji od Brazilca Felipea Meligenija Alvesa sa 6:3, 6:4, 6:3, dok je De Minor pobijedio Amerikanca Aleksa Mičelsona sa 6:1, 6:0, 6:2.

Bonus video: