Đoković: Krećem se u dobrom pravcu, Nadal nije imao sreće sa žrijebom

Srpski teniser na startu Rolan Garosa eliminisao Pjer-Iga Erbera - 3:0

9395 pregleda 2 komentar(a)
Đoković, Foto: Reuters
Đoković, Foto: Reuters

Najbolji svjetski teniser, Novak Đoković uspješno je preskočio prvu prepreku na Rolan Garosu - srpski teniser sinoć je savladao Pjer-Iga Erbera (3:0) i plasirao se u drugo kolo.

U narednom kolu Đoković će se sastati sa Robertom Karbaljesom Baenom.

"Monte Karlo, Rim, Ženeva... Ništa se nije promijenilo. I tamo sam dobijao prve mečeve. A onda su drugi i treći bili komplikovaniji. Ne želim da budem previše uzbuđen. Bio sam solidan. Mogao sam bolje da riterniram. Bio sam fokusiran. Zadovoljan sam kako sam se ponašao na terenu. Radovao sam se tome. Gdje ćeš bolje da se osjećaš nego na najvećim turnirima, na grend slemovima. To su turniri s kojima se budim svaki dan, znam da moram da treniram sa mišlju o njima. Nadam se da mogu daleko da doguram i ovog puta", rekao je Đoković na konferenciji za medije nakon meča.

Đoković je pohvalio rivala.

"Svaka mu čast na odličnim servisima, vidio je kako se krećem na riternu, kik servis je fenomenalan, jedan od najboljih. Izlazi naprijed, mijenja igru, odličan je tehnički. Mogao sam možda da završim meč ranije, ali on je nalazio pravi servis i druge udarce. Ima dosta koristi koje mogu da izvučem iz ovog nastupa. Na kraju, mislim da sam odigrao najbolje kada je bilo najpotrebnije. Dobro sam se osjećao na početku meča u odnosu na neke prethodne sedmice. Krećem se u dobrom pravcu, čini mi se", poručio je Đoković.

Novinari su od Đokovića tražili da prokomentariše ranu eliminaciju Rafaela Nadala, koji je u prvom kolu eliminisan od Aleksandera Zvereva.

"Djeluje mi da će Nadal željeti da igra i u 2025. godini. Igrao je mnogo bolje nego na turnirima prije toga, na visokom nivou. Iako je izgubio u tri seta, mogao je da dobije drugi ili treći, možda bi meč otišao u drugu stranu. Nije imao sreće sa žrijebom. Zverev je bio u sjajnoj formi, došao je sa titulom iz Rima. Teško je igrati protiv njega. Ne sjećam se kada sam posljednji put pogledao set bilo kog meča na tom nivou uživo. Bilo je sjajno, tu je bio i Alkaras, htjeli smo da osjetimo tu atmosferu, taj poseban momenat koji može da bude njegov posljednji u Parizu... Ali ne liči da će tako biti", kazao je Đoković.

Bonus video: