Iga ne da kraljevstvo Pariza - sa ivice provalije do nezaboravnog trijumfa protiv Osake

Sfjontek preživjela meč loptu, sačuvala krunu i spriječila veliki povratak japanske teniserke - 7:6, 4:6, 7:5

4872 pregleda 0 komentar(a)
Sfjintek tokom meča sa Osakom, Foto: Reuters
Sfjintek tokom meča sa Osakom, Foto: Reuters

Zašto je dvije godine zaredom Rolan Garos kraljevstvo Ige Sfjontek, velika šampionka iz Varšave pokazala je još jednom - i to nakon što se vratila sa ivice ambisa, nakon što nije igrala perfektno i nakon što je preživjela meč loptu rivalke...

Poljska teniserka je preživjela sve u okršaju sa povratnicom i četvorostrukom grend slem šampionkom Naomi Osakom, sačuvala je krunu Pariza i plasirala se u treće kolo drugog grend slema sezone - 7:6, 4:6, 7:5.

"Dugo tokom meča nisam bila tu, kao da su mi misli letjele negdje drugo, a uspjela sam da se fokusiram kada sam bila pod najvećim pritiskom - nisam mislila koji je rezultat i da sam blizu poraza. Nadam se da će zbog ovog meča moja igra biti još bolja", rekla je Iga nakon meča.

Nakon uzbudljivog prvog seta koji je Poljakinja riješila u taj-brejku, činilo se da će to biti još jedna njena rutinska predstava, ali sve se okrenulo u nastavku meč...

Već u sljedećem setu japanska teniserka, koja se tenisu nakon trudnoće vratila početkom godine, ekspesno je stigla do 4:0, a onda ga rutinski privela kraju.

Sličan scenario donio i početak trećeg seta - Osaka je nizala vinere, brzo je stigla do brejka, povela 3:0, a potom čuvala svoj servis sve do 5:3 kada je imala i meč loptu, ali Sfjontek je ponovo pokazala da je najjača kada je svi otpišu...

Izvukla je brejk, a onda kada je osjetila da protivnica polako pada, sa nekoliko sjajnih poene je "ispratila" iz Pariza.

"Bio je to meč sa mnogo intenziteta, nisam očekivala takav u drugoj rundi. Naomi je igrala nevjerovatan tenis, bila je opuštena, pogađala mnoge poene - možda uskoro postane specijalistkinja i za šljaku", našalila se Iga.

Iga nakon velikog straha da bi već u drugom kolu mogla da ostane bez titule nastavlja put ka trećoj kruni zaredom, dok za Osaku, koja je po dva puta osvajala Australijan i US open, treća runda u Parizu ostaje najveći uspjeh.

Bonus video: