Đoković završio sezonu: Želim da se vratim još jači

"Ova odluka sa profesionalnog aspekta nije laka, ali osjećam zahvalnost, jer sada znam kako je igračima koji skoro svake sezone imaju ovakve probleme. Shvatam koliko sam bio blagosloven što do sada nisam imao povrede ovakve vrste", kazao je srpski teniser
93 pregleda 0 komentar(a)
Novak Đoković, Foto: Reuters
Novak Đoković, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.07.2017. 12:59h

Novak Đoković je završio sezonu.

Srpski teniser je u obraćanju javnosti preko svog fejsbuk profila potvrdio da zbog povrede lakta neće igrati do kraja godine, a zatim se obratio i medijima.

"Nakon konsultacija za raznim doktorima i specijalistima, donio sam odluku da pauziram do kraja sezone. Ovu povredu vučem godinu i po, predstavljala mi je problem na mnogim turnirima. U prethodnih mjesec-dva je eskalirala. Nakon predaje u četvrtfinalu Vimbldona bilo je jasno da mora da se donese odluka, koja jeste radikalna, jer do sada, srećom, nisam pauzirao duže od mjesec, mjesec i po", rekao je Đoković.

"Ova odluka sa profesionalnog aspekta nije laka, ali osjećam zahvalnost, jer sada znam kako je igračima koji skoro svake sezone imaju ovakve probleme. Shvatam koliko sam bio blagosloven što do sada nisam imao povrede ovakve vrste", kazao je srpski teniser.

Naredna dva mjeseca, Đoković će odmarati.

"Svi mogući stručnjaci, sa kojima sam razgovarao, su se složili da je neophodan odmor, jer je priroda povrede takva da zahtjeva neigranje i rehabilitaciju. Sada ću se potpuno posvetiti jačanju svog tijela i oporavku", kazao je Đoković, naglasivši da sve gleda "sa vedrije strane"

"Profesionalno, nije lako preskočiti pola godine, ali imaću vremena da se posvetim svom tijelu, da sastavim tim koji će biti uz mene od početka priprema, da se posvetim igri i da usavršavam segmente moje igre. Vremena za to nisam imao odavno", rekao je Đoković.

Uz njega će u narednom periodu ostati Andre Agasi.

"On je prihvatio da bude uz mene i u ovom periodu, i u novoj sezoni. Jedva čekam da provedemo vrijeme na terenu, u treninzima, da bismo vidjeli šta bi trebalo da unaprijedim, kako bih se vratio još jači. Što se tiče Marija Ančića - on ostaje prioritet, ali još nije odlučio. Ima druge poslove, potpuno drugačije, pa mu treba vremena da razmisli i da odluči da sve promijeni i posveti se tenisu", rekao je Đoković, uz poruku:

"Želim da igram tenis još mnogo, mnogo godina".

Đoković će zbog pauze izgubiti dosta bodova, od ponedjeljka će prvi put poslije 10 godina biti van top 4.

„Radujem se, iskreno, da se sa prvim nosiocima sretnem u trećem ili četvrtom kolu. Još ne znam na koliko ću igrati naredne sezone, o tome ću tek da razgovaram, jer zna se da su mi prioritet Grend slemovi i najveći turniri“, kazao je Đoković.

Bonus video: