Uspješna premijera: Danka preko Poljakinje Freh do drugog kola

Crnogorska teniserka je na startu porazila Poljakinju Magdalenu Freh, 259. teniserku svijeta, sa 6:3, 5:7, 6:3
0 komentar(a)
Danka Kovinić, Foto: Www.facebook.com/huntennis/
Danka Kovinić, Foto: Www.facebook.com/huntennis/
Ažurirano: 18.07.2017. 15:43h

Danka Kovinić je izborila plasman u drugo kolo WTA turnira u Bukureštu - crnogorska teniserka je na startu porazila Poljakinju Magdalenu Freh, 259. teniserku svijeta, sa 6:3, 5:7, 6:3, nakon dva sata i 51 minut igre.

Naša teniserka je mogla pobijediti i u dva seta, jer je vodila 1:0 u setovima i servirala je za meč (kod 5:4) u drugom setu, ali je Freh izborila trei set, u kojem je Kovinićeva, ipak, stigla do pobjede, iako je bila vidno umorna (možda i lakše povrijeđena).

Naime, u trećem setu, na 3:2 je Danka zatražila medicinski tajm-aut, nakon kojeg je nastavila meč i stigla do trijumfa, iako sam povezima na obje noge.

Crnogorska teniserka je u trećem gemu prvog seta spasila dvije brejk-prilike protivnice, a za osvajanje prvog seta je bio presudan osmi gem, u kojem je Danka napravila brejk za vođstvo od 5:3 kojim je osigurala vođstvo od 1:0.

U drugom setu je viđeno pet brejkova, jedan više je imala Freh, ali je Danka imala brejk više kada je kod 5:4 servirala za meč. Međutim, Poljakinja je sa tri uzastopna gema uspjela da izjednači rezultat u setovima.

U trećem setu je Danka prvi brejk napravila u petom gemu, povela je 3:2, a konačan udarac zadala je u posljednjem gemu, drugim brejkom, za konačnih 2:1 u setovima...

Na kraju, Kovinićeva je imala šest asova (Freh nijedan), a više poena je od protivnice osvojila i nakon prvog (69 - 61%) i drugog servisa (53 - 51%).

Novljanka, i dalje 125. na WTA listi, u drugom kolu će igrati sa prvom kosturašicom turnira, Letonkom Anastasijom Sevastovom, 19. na WTA listi, koja je u prvom kolu lako, za sat igre, eliminisala Slovakinju Janu Čepelovu (6:2, 6:0), od koje je Danka u nedjelju izgubila finale ITF turnira u Budimpešti.

WTA turnir u Bukureštu se igra na šljaci, za nragradni fond od 226.750 dolara.

Bonus video: