Danka Kovinić u finalu, za trofej sa Čepelovom

Danka i Čepelova su do sada samo jednom igrale, prije pet godina na turniru u njemačkom Darmštadu, na šljaci, kada je pobijedila Čepelova sa 2:6, 6:3, 7:6 (9-7).
61 pregleda 0 komentar(a)
Danka Kovinić, Foto: Reuters
Danka Kovinić, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.07.2017. 13:13h

Danka Kovinić igraće finale ITF turnira u Budimpešti - crnogorska teniserka je danas u polufinalu pobijedila Čehinju Viktoriju Tomovu sa 6:4, 6:7 (3-7), 6:2, nakon skoro dva i po sata igre.

Iako je Timova 162. na WTA listi, odmah na startu meča uzela brejk, Danka je osvojila prvi set, sa dva brejka, u 6. i 10. gemu, kojim je stavila tačku na prvi set.

Sa dva uzastopna brejka, Čehinja je u drugom setu povela 3:0, ali se Danka nije predavala, već je sa tri brejka uspjela da preokrene, povede 5:3 i servira za meč.

Međutim, Tomova u devetog gemu napravila brejk, i set odvela u taj-brek, gdje je bila ubjedljiva i izjednačila rezultat u setovima.

Danka je bila sigurna u odlučujućem setu, nijednom protivnici nije dozvolila brejk-šansu, a Novljanka je iskoristila obje svoje brejk-prilike za 6:3 u trećem setu i konačnih 2:1.

Novljanka će u finalu igrati protiv četvrte kosturašice turnira, Slovakinje Jane Čepelove (91. teniserke svijeta), koja je u prvom polufinalu bila bolja od Ukrajinke Katarine Kozlove sa 6:4, 6:0.

Kovinićeva i Čepelova, kojojo je najbolji plasman na WTA listi bilo 50. mjesto u maju 2014. godine (Danka je bila četiri pozicije bolje plasirana u februaru 2016. godine), do sada su samo jednom igrale, i to prije pet godina na turniru u njemačkom Darmštadu, na šljaci, kada je pobijedila Čepelova sa 2:6, 6:3, 7:6 (9-7).

Na putu do finala, Danka je savladala i Amerikanku Kristinu Mekhejl, 60. na WTA listi, Rumunku Aleksandru Kadantu i Kolumbijku Marijanu Duke-Marino.

Turnir u Budimpešti se igra za nagradni fond od 100 hiljada dolara.

Bonus video: