Marej eliminisao Pera, Kveri bolji od Andersona, prošli i Čilić i Berdih

Hrvat čeka Rafaela Nadala ili Žila Milera
1 komentar(a)
Endi Marej, Foto: Reuters
Endi Marej, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.07.2017. 17:38h

Bez izgubljenog seta, ali daleko od toga da je bilo lako, Endi Marej se plasirao u četvrtfinale Vumbldona.

Britanski teniser je savladao Benou Pera (7:6, 6:4, 6:4), iako je i u prvom i drugom setu gubio servis od francuskog tenisera.

Per je u prvom dijelu igre dva puta imao prednost brejka, ali se Marej vraćao u igru i u taj-breku slomio otpor protivnika, a slično je bilo i u drugom setu.

U trećem, nije bilo brejka do devetog gema kada je Marej poveo sa 5:4, a onda bez problema priveo meč kraju i 10. put zaredom se plasirao među osam najboljih na Vimbldonu.

Protivnik u narednom kolu biće mu Sem Kveri koji je u mataronu u pet setova eliminisao Kevina Andersona - bilo je 5:7, 7:6, 6:3, 6:7, 6:3.

Marin Čilić se ekspresno domogao četvrtfinala Vimbldona i pokazao da nije bila prazna priča njegovog bivšeg trenera Gorana Ivaniševića, koji ga je proglasio trećim favoritom za titulu.

Hrvat je sa tri puta po 6:2 eliminisao Roberta Bautista-Aguta za 104 minuta i sada na miru može da čeka rivala u četvrtfinalu.

To će vjerovatno biti šampion iz 2008. i 2010. godine Rafael Nadal, koji bi trebalo da ima lak zadatak protiv Žila Milera.

Pet setova je viđeno i u duelu Tomaša Berdiha i Dominika Tima.

Slavio je Čeh (6:3, 6:7, 6:3, 3:6, 6:3), pa sada čeka pobjednika iz duela Novaka Đokovića i Adrijana Manarina.

Bonus video: