Venus kao Navratilova, Kuznjecova u četvrtfinalu nakon 10 godina

Ruskinja je savladala Agnješku Radvanjsku
127 pregleda 0 komentar(a)
Svetlana Kuznjecova, Foto: Reuters
Svetlana Kuznjecova, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.07.2017. 13:28h

Prva četvrtfinalistkinja 131. Vimbldona je Svetlana Kuznjecova.

Ruskinja je poslije 10 godina pauze stigla među osam najboljih na londonskoj travi, jer je bila bolja od Agnješke Radvanjske (6:2, 6:4).

Na putu ka polufinalu, kojeg se nije domogla u prethodna četiri pokušaja, stajaće joj pobjednica Garbinje Mugurusa - finalistkinja iz 2015. je savladala prvu igračicu svijeta Andželik Kerber sa 4:6, 6:4, 6:4.

U četvrtfinalu je i Jelena Ostapenko, koja je u jednom od derbija savladala Elinu Svitoljinu sa 6:3, 7:6.

Šampionka Rolan Garosa je iskoristila tek osmu meč-loptu. Prvu je ispustila na servis protivnice na 5:2, a potom još četiri na svoj pri rezultatu 5:3.

Ukrajinka je preokrenula na 6:5, servirala za pobjedu, ali je mlada Letonka izborila taj-brejk u kojem je povela 6:4. Ni to joj nije bilo dovoljno, ali je na 7:6 konačno iskoristila priliku.

Ona će u četvrtfinalu igrati sa Venus Vilijams, koja je rutinski savladala Anu Konjuh (6:3, 6:2).

Kakav je to bio sudar svjetova, najbolje govori činjenica da je Hrvatica rođena nakon što je Venus debitovala na Vimbldonu.

Venus je postala najstarija četvrtfinalistkinja Vimbldona nakon 1994. godine, kada je Martina Navratilova imala 37 godina, osam mjeseci i osam dana.

Tamnoputa Amerikanka ima 37 godina i 23 dana, a nada se da će makar kao rekorderka Vimbldona sa devet titula dogurati do finala...

U duelu djevojaka kojima je osmina finala bio najveći domet na grend slemovima, Magdalena Ribarikova je savladala Petru Martić sa 6:4, 2:6, 6:3 i ostvarila najveći uspjeh u karijeri.

Teško će, međutim, do polufinala, jer će protiv nje favoritkinja biti ko god da pobijedi u duelu Karoline Voznijacki i Koko Vandevej.

Bonus video: