Kovinić: Nije lako vratiti igru kada sve krene nizbrdo

"Nisam imala vremena da se naviknem na travu, s obzirom na to da sam u London došla u četvrtak", rekla je Kovinićeva
2 komentar(a)
Danka Kovinić, Foto: Mallorcaopen.org
Danka Kovinić, Foto: Mallorcaopen.org
Ažurirano: 04.07.2017. 19:46h

Danka Kovinić je i treću godinu zaredom nastup na Vimbldonu završila u prvom kolu.

Ovog puta je eliminisana od Amerikanke Dženifer Brejdi (6:3, 6:1).

"Brejdi je drugi set odigrala mnogo bolje nego prvi, u kojem sam ja imala šanse, nekoliko brejk lopti koje nisam iskoristila. I onda onaj gem na 3:3 gdje sam napravila tri dvostruke servis greške, ne zaredom, ali sam joj dosta pomogla da osvoji taj gem i podigne samopouzdanje. Od tada je krenula mnogo bolje da igra. Ja sam pogriješila neke sigurne poene, ona je odigrala sve kako je trebalo, i prošle je kako je prošlo", rekla je crnogorska teniserka za Sport Klub.

Danka je dodala da je "uvijek lijepo i privilegija vratiti se na Vimbldon, koliko god da traje".

"Nisam imala vremena da se naviknem na travu, s obzirom na to da sam u London došla u četvrtak. Nisam igrala nijedan turnir na travi, jer smo svi imali problem sa vizom. Sve je kasnilo, jedva sam stigla par dana da udarim lopticu na travi prije početka turnira. Mislim da bi još koji dan više bio dovoljan, ali šta sad da se radi, tako je, kako je".

Danka je već duže vrijeme u slaboj formi, pa se, kako kaže, nada da će od Vimbldona stvari krenuti nabolje, pošto je prošle godine nakon ovog grend slema sve krenulo naopako.

"Jednostavno sam nekako ušla u loš ritam, gdje sam gubila šest-sedam puta u prvom kolu zaredom, sve do turnira u Gvangžuu u Kini. Nije lako vratiti igru i samopouzdanje kada krene nizbrdo, ali se trenutno osjećam dobro, sigurna sam u sebe, i mnogo bolje se osjećam na terenu nego što je to bilo na početku godine. Mislim da bi sada trebalo da krene nabolje", zaključila je Kovinićeva.

Bonus video: