Marej rutinski počeo odbranu titule, Nadal siguran protiv Milmana

Marej će u 2. kolu igrati sa najatraktivnijim teniserom današnjice, Dastinom Braunom
0 komentar(a)
Endi Marej, Foto: Reuters
Endi Marej, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.07.2017. 16:45h

Endi Marej je u najavi Vimbldona pričao da je opušten i da želi da prvi put odbrani titulu na grend slemu.

Trostruki osvajač titula na najvažnijim turnirima je djelima pokazao da je spreman za taj poduhvat - 30-godišnji Britanac je savladao Aleksandra Bubljika sa 6:1, 6:4, 6:2.

U meču koji je dva puta nakratko prekidala kiša nije bilo dilema, mada je Kazahstanac imao šansu da produži 2. set, jer je pri rezultatu 5:4 imao tri vezane brejk šanse. Nije iskoristio nijednu...

"Mislim da mogu da budem zadovoljan, ipak je ovo prvi meč na turniru. Prvi dani na Vimbldonu uvijek mogu da budu čudni, trava je klizava, ali sam sve držao pod kontrolom.

Marej će u 2. kolu igrati sa najatraktivnijim teniserom današnjice, Dastinom Braunom.

Teniser sa Jamajke, koji igra pod njemačkom zastavom, savladao je Žoaa Souzu sa 3:1 (3:6, 7:6, 6:4, 6:4), a prije dvije godine je baš u 2. kolu Vimbldona šokirao Rafaela Nadala.

A prvi meč Rafe Nadala na Vimbldonu nakon dvije godine je bio stvar rutine. Španski teniser je lagano, u tri seta (6:1, 6:3, 6:2) bio bolji od Australijanca Džona Milmana, 137. igrača na ATP listi.

Nadalov naredni rival je Donald Jang kojem je meč predao Denis Istomin.

Keiju Nišikoriju je trebalo 72 minuta da porazi Italijana Marka Ćekinata (6:2, 6:2, 6:0), Marin Čilić je eliminisao Filipa Kolšrajbera u tri seta (6:4, 6:2, 6:3), a Kevin Anderson je pobijedio Fernanda Verdaska sa 3:1 (2:6, 7:6, 7:6, 6:3).

Kod žena, Venus Vilijams je prošla u narednu rundu pobjedom nad Belgijankom Elis Mertens (7:6, 6:4), a nakon meča je plakala na pres konferenciji kada joj je postavljeno pitanje o nedavnoj saobraćajnoj nesreći u kojoj je stradao čovjek.

"Nije mi lako ni da mislim o tome", rekla je starija od sestara Vilijams.

Prošle su i Elina Svitoljina i Simona Halep, ali i povratnica na Vimbldon Petra Kvitova.

Bonus video: