Marej čeka kvalifikanta ili laki luzera, Đoković u prvom kolu sa Kližanom

Sedmostruki šampion, Rodžer Federer u prvom kolu će se sastati sa Ukrajincem Aleksandrom Dolgopolovim
0 komentar(a)
Endi Marej, Foto: Reuters
Endi Marej, Foto: Reuters
Ažurirano: 30.06.2017. 11:27h

Odbranu titulu na Vimbldonu, Endi Marej počeće protiv kvalifikanta ili laki luzera, odlučeno je žrijebom u Londonu.

Ako ne bude iznenađenja, prvi teniser svijeta će u drugom kolu igrati protiv pobjednika meča u kojem se sastaju Portugalac Žoao Souza i Njemac Dastin Braun.

"Kida mi nerve to što igram kod kuće. Veoma sam nervozan i osjećam pritisak pred svaki Vimbldon. Kada sam prvi put došao kao branilac titule osjećao sam se drugačije nego obično. Takođe, tada nisam igrao dobro, imao sam problema sa leđima i rukom. Izboriću se bolje sa tim sa svim ove godine", uvjeren je Marej, koji ima i titulu 2013. godine.

Novak Đoković u prvom kolu trećeg grend slem turnira u godini igraće protiv Slovaka Martina Kližana, 44. tenisera svijeta.

Srpski teniser će se u eventualnom drugom kolu sastati sa boljim iz duela između Amerikanca Ernesta Eskobeda i Čeha Adama Pavlašeka.

Trostruki šampion Vimbldona mogao bi već u trećoj rundi da se sastane sa Argentincem Huanom Martinom del Potrom, a u potencijalnom četvrtfinalu sa Austijancem Dominikom Timom ili Tomašom Berdihom, dok bi ga u eventualnom polufinalu eventualno čekao Švajcarac Rodžer Federer.

Sedmostruki šampion najprestižnijeg turnira na svijetu, Rodžer Federer u prvom kolu će se sastati sa nezgodnim Ukrajincem Aleksandrom Dolgopolovim, dok će Rafael Nadal krenuti od Australijanca Džona Milmana.

Vimbldon se igra od 3. do 16. jula.

Bonus video: