Danka Kovinić u prvom kolu protiv Amerikanke Brejdi

Dvije teniserke su do sada igrale samo jednom, prošle godine u osmini finala WTA turnira u kineskom Gvangžuu, na tvrdoj podlozi, kada je Brejdi slavila sa 6:3, 7:5.
130 pregleda 0 komentar(a)
Danka Kovinić, Foto: Beta/AP
Danka Kovinić, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 30.06.2017. 10:49h

Danka Kovinić će u prvom kolu Vimbldona igrati protiv američke teniserke Dženifer Brejdi, odlučeno je današnjim žrijebom u Londonu.

Takođe 22-godišnjakinja, Brejdi je trenutno 97. na WTA listi, a najbolji plasman joj je bilo 75. mjesto, u aprilu ove godine, dok je Danka trenutno 123 teniserka svijeta (najbolji plasman je imala 22. februara 2016. godine kada je bila 46.).

Dvije teniserke, obje desnoruke, do sada su igrale samo jednom međusobno, u septembru prošle godine u osmini finala WTA turnira u kineskom Gvangžuu, na tvrdoj podlozi, kada je Brejdi slavila sa 6:3, 7:5.

Ako prođe prvu prepreku, Novljanka će u drugog kolu igrati sa pobjednicom meča u kojem se sastaju Slovakinja Dominika Cibulkova i Njemica Andrea Petković.

Kovinićeva će treću godinu zaredom igrati na glavnom turniru na Vimbldonu. U prethodne dvije godine je poražena u prvom kolu, 2015. od Australijanke Samante Stosur, a prošle godine od Njemice Mone Bartel.

Danka je 2014. godine stala u trećem kolu kvalifikacija.

Brejdi je prošle godine ispala u prvom kolu kvalifikacija, a ove godine se odmah našla u glavnom žrijebu.

Vimbldon će ove godine dobiti novu šampionku, jer titulu, zbog trudnoće, neće braniti Serena Vilijams.

Najbolja teniserka svijeta, Njemica Andželik Kerber u prvom kolu Vimbldona igraće protiv kvalifikantkinje, dok je u drugom čeka Belgijanka Kirsten Flipkens ili Japanka Misaki Doi.

Druga teniserka svijeta, Rumunka Simona Halep takođe će početi protiv kvalifikantkinje, dok je u drugom kolu očekuje meč protiv bolje iz duela između Brazilke Beatris Hadad Maje i Britanke Lare Robson.

Bonus video: