JOŠ JEDAN VELIKAN PROTIV PEPEA IMASA

Mekinro: „Mirovna misija” uništava Novakov ubilački instinkt

„Ne želiš da budeš u situaciji gdje je sve mir i ljubav, a onda moraš stati nekome na glavu na takmičenju”, slikovit je bio Mekinro
74 pregleda 2 komentar(a)
Džon Mekinro, Foto: Reuters
Džon Mekinro, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.06.2017. 10:04h

Legendarni američki teniser Džon Mekinro smatra da je španski guru Pepe Imas loše uticao na Novaka Đokovića.

Mekinro smatra da je okretanje spirutualnom, te širenje mira i ljubavi uništilo Đokovićev ubilački instinkt koji ga je krasio do prije godinu.

Imas je godinama u Đokovićevom timu, ali je tek poslije Olimpijskih igara i početka Novakovog pada došao u centar pažnje, posebno jer je počeo često da se pojavljuje u njegovoj loži na turnirima.

„Možda je sa emotivne strane osjetio da želi da dovede nekoga ko želi da grli ljude. To se ne mora nužno podudarati sa instinktom ubice. To ne znači da ga je odmah izgubio, ali ne želiš da budeš u situaciji gdje je sve mir i ljubav, a onda moraš stati nekome na glavu na takmičenju”, slikovit je bio Mekinro.

Posljednjih mjeseci Đoković poslije pobjeda skuplja ruke na srce i onda ih ispruža ka publici. Za neke je to gest ljubavi, brige i saosjećanja.

„Pretpostavljam da je u pitanju proces koji je u toku. Ali to je kombinacija stvari, bez obzira na to što se dešavaju van terena. Imao je povredu prije godinu, pad, a to je uticalo na ovu situaciju. Vjerujem da će biti bolje”, smatra Amerikanac.

Đoković je godinama bio dominantan, pa je njegov aktuelni pad pokrenuo pitanje da li je spreman da napusti tenis. Posebno što će u avgustu drugi put postati otac.

U decembru se razišao sa trenerom Borisom Bekerom, potom otpustio cio stručni štab, ali šok terapija nije donijela poboljšanje. Poražen je u 2. kolu Australian opena, potom dva puta od Nika Kirjosa u nizu u Akapulku i Indijen Velsu, da bi ga poslije razbile nove nade Aleksandar Zverev u Rimu i Dominik Tim na Rolan Garosu.

„Moraćemo sagledati ovo za nekoliko godina. Prerano je da kažemo: Nevjerovatno! Ima 30, a pričali smo kako će prestići Federera po broju grend slemova prije samo godinu. Ili bar Nadala. Niko nije siguran šta je tačno problem”, smatra Mekinro.

Đoković je u Parizu prvu sedmicu sarađivao sa Andreom Agasijem, a još se čeka potvrda da li će mu Amerikanac biti trener i na Vimbldonu. Na Istbornu na kojem će nastupiti ove sedmice će biti bez trenera.

Mnogi smatraju da će možda poput Federera napraviti kratku pauzu na turu, to je Švajcarac uradio prošle godine, pa je ove uspostavio dominaciju. Mekinro smatra da će, ako se to dogodi, biti poslije US opena u septembru.

„Mislim da je sigurno reći da je teže ostati nego postati prvi na svijetu. Momak ima fenomenalnu karijeru, već ima 12 grend slemova. Mislim da ne bi trebalo da smo iznenađeni što je uslijedio pad nakon što je postao prvi igrač koji je osvojio sva četiri GS u nizu poslije 47 godina”, zaključio je Mekinro.