Robredo: Nadal je svjetlosnim godinama ispred Đokovića

"Rafa je osvojio Rolan Garos, Monte Karlo i Barselonu po 10 puta. To je lako izgovoriti, ali kada promislite, zvuči strašno. Federer ne igra šest mjeseci, a njegova oprema i dalje bude najprodavanija. Njih dvojica su čudovišta”, rekao je Robredo.
82 pregleda 10 komentar(a)
Tomi Robredo, Foto: Beta/AP
Tomi Robredo, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 17.06.2017. 11:43h

Nekada peti teniser svijeta, Španac Tomi Robredo smatra da ne postoji ‘velika četvorka’, već da posebnu grupu treba da čine samo Rodžer Federer i Rafael Nadal.

“Ne mogu da kažem da postoji ‘velika četvorka’, već su u pitanju samo dvojica, pošto su, po mom mišljenju, Nadal i Federer na drugom nivou. Kada govorite o njima, to je kao o drugoj dimenziji. Rafa je osvojio Rolan Garos, Monte Karlo i Barselonu po 10 puta. To je lako izgovoriti, ali kada promislite, zvuči strašno. Moramo zahvaliti Rafi što je tenis toliko popularan. Federer ne igra šest mjeseci, a njegova oprema i dalje bude najprodavanija. Njih dvojica su čudovišta”, rekao je Robredo.

Robredo je istakao da je, po svemu što je učinio u karijeri, ‘Bik sa Majorke’ daleko ispred Novaka Đokovića.

“Iako je Marej broj 1 i fenomen, Nadal je ikona ovog sporta zbog svega što je postigao – godina u vrhu, Grend slem titula, Masters trofeja, medijske popularnosti, autograma... Ako ga uporedite sa Đokovićem, koji je takođe bio prvi na ATP listi, svjetlosnim godinama je ispred. To je moje mišljenje”, dodao je Robredo.

Bonus video: