Nadal: Teško je izgovoriti šta za mene sve ovo znači

"Ovo finale mi mnogo znači, a posebno sam zahvalan mom stricu koji je bio sa mnom, mnogo mi znači, osvojili smo 10 trofeja. Beskrajno mu hvala za sve", naveo je Nadal
1 komentar(a)
Rafael Nadal Toni Nadal, Foto: Reuters
Rafael Nadal Toni Nadal, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.06.2017. 16:53h

Rafael Nadal je poručio da je presrećan zbog osvajanja 10. titule na Rolan Garosu i posebno je zahvalio svom treneru i stricu Nadalu na zajedničkoj saradnji.

"Čestitam Stenu, ti i tvoj tim ste uradili nevjerovatne stvari u prethodne dvije sedmice, samo nastavi tako. Teško mi je danas da pričam, mogu samo da zahvalim svima na podršci, kao i čelnicima turnira na odličnom poslu koji su obavili, ali i svima koji su učestvovali u organizaciji", rekao je Nadal posle meča.

Nadal je danas osvojio rekordnu 10. titulu na Rolan Garosu, pošto je u finalu pobijedio Švajcarca Stena Vavrinku sa 6:2, 6:3, 6:1.

U trenutku kada je podigao "Trofej musketara", publika je na tribinama stadiona "Filip Šatrije" razvila veliki broj 10 i transparent na kom je pisalo: "Bravo Rafa".

Nakon himne Španije i pre nego što se Nadal obratio publici, organizatori su pustili video sa svih dosadašnjih 10 meč lopti poslije kojih je Nadal osvajao trofeje na Rolan Garosu.

Nadalu je stric Toni Nadal uručio i repliku trofeja na kojem je ispisano ime 31-godišnjeg tenisera.

"Teško je izgovoriti šta za mene sve ovo znači, ovo je posebna stvar. Teško je upoređivati ovaj turnir sa bilo kojim drugim, uvijek će mi biti urezan duboko u srcu. Ovo finale mi mnogo znači, a posebno sam zahvalan mom stricu koji je bio sa mnom, mnogo mi znači, osvojili smo 10 trofeja. Beskrajno mu hvala za sve", naveo je Nadal.

"Volim da igram na ovom terenu, pred ovom publikom, ljudima koje zaista volim, osjećam podršku", dodao je španski teniser.

Nadal je treći put osvojio Rolan Garos bez izgubljenog seta, poslije 2008. i 2010. godine. On je na ovogodišnjem turniru izgubio samo 35 gemova.

Bonus video: