Nadal protiv zemljaka i u četvrtfinalu, Busta izbacio Raonića

Od 11 Amerikanaca u glavnom muškom žrijebu, drugu sedmicu na Rolan Garosu nije dočakao nijedan!
0 komentar(a)
Rafael Nadal, Foto: Reuters
Rafael Nadal, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.06.2017. 15:08h

U pohodu na 10. titulu porvaka Roplan garosa, Kralj šljake Rafael Nadal ide sigurnim korakom. On je u osmini finala sa lakoćom eliminisao zemljaka Roberta bautistu Aguta sa 3:0 (6:1, 6:2, 6:2). Četvrtom kosturašu Nadalu ej rpotiv 17. nosioca Aguta, trebalo samo 113 minuta.

Naredni rival Nadalu biće još jedna zemljak, Pablo Karenjo Busta. On je nakon maratona od četiri sata i 20 minuta bio holji od Kanađanina Miloša Raonića sa 3:2. Raonić je dobio prvi set ali je potom izgubio ritam sve do desetog gema u petom setu kada je opustio ruku i spasio tri meč lopte. I kada s eočekivalo da će Raonić na krilima velikog povratka dobiti meč, dozvolio je novi brejk (6:4, 6:7, 7:6, 4:6, 6:8).

U nakon prekida duela zbog jučerašnje kiše, u osminu finala plasirao se Francuz gael Monfis, kojem je zemljak Rišar Gaske opredao meč zbog povrede pri rezultatu (7:6, 5:7, 5:4). Riva Monfisu biće treći nosialc Švajcarac Sten Vavrinka.

A ruski teniser Karen Hačanov plasirao se u osminu finala otvorenog prvenstva Francuske, pošto je danas u šesnaestini finala pobijedio Amerikanca Džona Iznera sa 7:6(1), 6:3, 6:7(5), 7:6(3).

Hačanov je sa 21. godinom postao najmlađi teniser koji se plasirao u osminu finala Rolan Garosa još od 2009. godine. Ruskom teniseru je ovo prvi nastup na Rolan Garosu, a tek treći na grend slem turnirima u karijeri.

U glavnom žrijebu Rolan Garosa bilo je 11 Amerikanaca, a poslije ispadnja Iznera nije ostao nijedan.

Hačanov će u osmini finala igrati protiv prvog tenisera svijeta, Britanca Endija Mareja.

Japanski teniser Kei Nišikori plasirao se u osminu finala Rolan Garosa pošto je savladao Hjeona Čunga iz Južne Koreje sa 7:5, 6:4, 6:7(4), 0:6, 6:4. Nišikori će u narednoj rundi igrati protiv Španca Fernanda Verdaska.

Mečevi Hačanova i Nišikorija su juče bili prekinuti zbog kiše.

Bonus video: