Marej slavio u tri seta protiv Del Potra , siguran i Vavrinka

0 komentar(a)
Endi Marej, Foto: Beta/AP
Endi Marej, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 03.06.2017. 15:09h

Endi Marej je u tri seta, 7:6 (10-8), 7:5, 6:0, eliminisao Huana Martina del Potra i izborio plasman u osminu finala Rolan Garosa.

U prvom setu je odlučivao taj-brek, nakon što su oba tenisera po jednom gubila svoj servis, u drugom je Del Potro uspio da uzvrati brejkom u 10. gemu i izjednači na 5:5, ali je u 11. gemu ponovo izgubio svoj servis, i to je vjerovatno bio odlučujući momenat meča, jer je prvi reket svijeta dobio narednih sedam uzastopnih gemova za pobjedu od 3:0.

Marej će u osmini finala igrati protiv boljeg iz duela između Amerikanca Džona Iznera i Rusa Karena Kačanova.

I Stanislasu Vavrinki su bila dovoljna tri seta - 7:6 (7-2), 6:0, 6:2 protiv Italijana Fabija Fonjinija za plasman u osminu finala, gdje će igrati protiv bolje iz francuskog duela Rišar Gaske - Gael Monfis.

U osminu finala se plasirao i Hrvat Marin Čilić, pošto je pobijedio Španca Felisijana Lopesa sa 6:1, 6:1, 6:3. Sedmi nosilac će igrati u osmini finala protiv Kevina Andersona iz Južne Amerike, koji je pobijedio Britanca Kajla Edmunda 6:7 (6-8), 7:6 (7-4), 5:7, 6:1, 6:4.

Među 16 najboljih je i Španac Fernando Verdasko, koji je eliminisao Urugvajca Pabla Kuevasa sa 6:2, 6:1, 6:3. U osmini finala će igrati protiv pobjednika meča koji igraju Japanac Kei Nišikorai i Koreanac Hueon Čung.

U ženskom dijelu turnira, sigurna je bila treća kosturašica, Rumunka Simona Halep, koja je za plasman u osminu finala pobijedila Ruskinju Dariju Kasatkinu sa 6:0, 7:5.

Halep će u osmini finala igrati protiv Španjolke Karle Suares Navaro koja je pobijedila Ruskinju Elenu Vesninu sa 6:4, 6:4.

Francuska teniserka Aliz Korne plasirala se u osminu finala Otvorenog prvenstva Francuske, Rolan Garosa u Parizu, pošto je pobijedila devetog nosioca Poljakinju Agnješku Radvansku poslije dva seta, 6:2, 6:1, za sat i 23 minuta igre.

Francuskinja je plasmanom u osminu finala Rolan Garosa ostvarila svoj najbolji rezultat na grend slem turnirima.

Korne će u osmini finala igrati protiv sunarodnice Karoline Garsije, koja je eliminisala Se Suvej sa Tajvana sa 6:4, 4:6, 9:7.

Prošla je i Dankinja Karlona Voznijacki, pobjedom protiv Amerikanke Ketrin Belis sa 6:2, 2:6, 6:3.

Bonus video: